poze corul preludiu concert de colinde i cantece de craciun
poze corul preludiu concert de colinde i cantece de craciun poze corul preludiu concert de colinde i cantece de craciun poze corul preludiu concert de colinde i cantece de craciun

Corul PRELUDIU - Concert de Colinde și Cântece de Crăciun

Bucuresti , Bucuresti. Luni 17 Decembrie 2018 19:00
Ateneul Român, Strada Benjamin Franklin, nr. 1-3

Categorii: Alte Evenimente , Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Ca în fiecare an, Corul de Cameră PRELUDIU al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" creat și dirijat de Voicu Enăchescu, vă invită la Concertul de Colinde la Ateneul Român, luni 17 decembrie de la ora 19.00. Un prilej rar de a asculta colindul românesc interpretat la o înaltă cotă artistică!

De la apariţia sa şi până în prezent formaţia a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei.
Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, „Preludiu” îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

Ca o recunoaştere a activităţii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Mai multe detalii: http://tinerimearomana.ro/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 197
ppdp

Adaugat in urma cu 101 zile, 11 Dec. 2018

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 355

Alte Evenimente din Bucuresti
curs formare logopedie 20 aprilie 2019

Curs formare logopedie: 20 APRILIE 2019

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2019 - 20 Apr 2019
conferinta comuna durerea toracica

Conferinta comuna “DUREREA TORACICA”

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 30 Martie 2019
petrecere la palat 40 de ani de azur singurul pe care trupa

Petrecere la Palat - 40 de ani de AZUR! – singurul pe care trupa

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2019 - 21 Apr 2019
concert annihilator

Concert Annihilator

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 19 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .