poze nihon buyou si shamisen dans si muzica traditionala japoneza

Nihon Buyou si Shamisen (dans si muzica traditionala japoneza)

Bucuresti , Bucuresti. Joi 19 Mai 2011 20:00
Centrul Seeds for Happiness, str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Bucuresti

Categorii: Alte Evenimente , Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 1/50

Spectacol de dans si muzica traditionala japoneza. Ceai si discutii asupra traditiilor japoneze

INFORMATIE DE ULTIMA ORA: Din pacate, starea de sanatate a dlui Takagi nu permite sustinerea spectacolului de dans si muzica japoneza joi 19 mai. Spectacolul va fi reprogramat.

Va invitam la un spectacol inedit de dans si muzica traditionala japoneza. Rafinate si transmise in Japonia de-a lungul catorva sute de ani, dansul Nihon Buyou si muzica la instrumentul Shamisen sunt relativ putin cunoscute in Romania.

Ca si in alte forme de arta orientala, aici intalnim simboluri, povesti si caractere. Aveti ocazia sa asistati la o demonstratie autentica si sa participati la discutii in jurul unei cesti de ceai, care sa ne deschida catre frumusete si intelepciune.

NIHON BUYOU (« dans japonez » in limba japoneza) este unul dintre dansurile traditionale ale Japoniei. Cu o istorie de aproape patru secole, Nihon Buyou a cunoscut o importanta dezvoltare in timpul periodei Edo, influentat de teatrul Kabuki si dansului Noh Mai. In zilele noastre, exista mai multe scoli de Nihon Buyou in Japonia, insa miscarile de baza sunt aceleasi.

De cele mai multe ori, se danseaza cu un evantai si dansul poate fi executat atat de femei cat si de barbati. El are doua forme : forma feminina si ce a masculina, un dansator putand sa execute in timpul unui dans ambele forme, simbolizand diferite caractere.

Yuki Takagi va dansa « Matsunomidori » (« Pinul Verde »). Pinii sunt simbolul unei sanatati infloritoare si a evolutiei eterne a vietii. Acest dans demonstreza viata incepand din copilarie pana la varsta avansata, punand in scena diferitele stagii si emotii ale etapelor de crestere. Matsunomidori este un dans des intalnit la sarbatorirea diverselor evenimente.

SHAMISEN este un instrument muzical cu trei coarde, asemanator banjo-ului. Se cântă la el folosind o pana in forma de spatula numita bachi. Sunetul sau este unic, putand fi produs de coarde sau de cutia de rezonanta. Trei dintre cele mai cunoscute acorduri sunt "honchoshi" (本調子), "ni agari" (二上がり), and "san sagari" (三下がり).
Shamisen a evoluat din instrumentul Sanxian care a fost adus din China si introdus in sec XVI in zona Okinawa (partea cea mai de sud a Japoniei). Shamisen poate fi cantat solo sau impreuna cu alte shamisene sau instrumente. El acompaniaza adesea teatrul si de asemenea dansul Nihon Buyou.

YUKI TAKAGI este un om de afaceri japonez care traieste in Romania din 1997, unde se ocupa in principal de dezvoltarea afacerilor dintre tara noastra si Japonia. Este de asemenea implicat in numeroase activitati culturale, dedicandu-se cunoasterii traditiilor japoneze, cultivarii intelegerii si prieteniei in ambele comunitati.

Participare: 30 ron

Detalii suplimentare si inscrieri: claudia@seedsforhappiness.ro

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
margareta

Adaugat in urma cu 4723 zile, 15 Mai. 2011

Adaugat de Margareta Mihailescu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 31

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .