poze 70 dintre adolescen ii care viziteaza baneasa shopping city de i

70% dintre adolescenții care vizitează Băneasa Shopping City deți

Bucuresti , Bucuresti. Luni 1 Iulie 2013
Baneasa Shopping City

Categorii: Alte Evenimente

Conform unui studiu intern realizat de către Băneasa Shopping City, tabletele sunt cele mai populare gadgeturi în rândul vizitatorilor cu vârsta între 13-20 de ani, după smartphone-uri

Cu ocazia weekendului tematic dedicat tinerilor, Băneasa Shopping City a realizat un studiu intern cu scopul de a afla care sunt cele mai cool și mai populare gadgeturi în rândul acestora. Cercetarea a avut loc între 21 și 23 iunie în incinta centrului comercial și a avut ca subiecți vizitatori cu vârsta cuprinsă între 13 și 20 de ani.

Tabletele se află în topul popularității și al gradului de utilizare
Conform rezultatelor sondajului, 54,1% dintre tineri au în prezent între 3 și 5 gadgeturi. Tabletele se află în topul preferințelor, fiind deținute de către 69,6% dintre aceștia. Rezultatele studiului confirmă faptul că tinerii care vizitează Băneasa Shopping City sunt în pas cu cele mai noi tendințe atât în ceea ce privește moda, cât și divertismentul și tehnologia. Mai mult, tabletele nu reprezintă doar un produs must-have, ci sunt utilizate în mod constant de către adolescenți. Peste jumătate (52,4%) au declarat că tableta este gadgetul pe care îl folosesc cel mai des, după smartphone, pentru a naviga pe web, a ține legătura cu prietenii, sau pentru a se juca, devansând camerele foto și consolele de jocuri în privința gradului de utilizare.

Tinerii au smartphone-uri achiziționate în ultimele 6 luni, alese în funcție de specificațiile tehnice, aspect și brand
Cu toate acestea, poziția fruntașă în ceea ce privește popularitatea este ocupată de smartphone, gadget deținut de către 97,6% dintre repondenți. Totodată, smartphone-ul este și gadgetul cu cea mai mare valoare sentimentală – întrebați care este gadgetul de care se simt cel mai atașați, 82,4% au ales această variantă de răspuns.

Cea mai mare parte a tinerilor vizitatori ai Băneasa Shopping City au în buzunar smartphone-uri noi: 35,2% dintre aceștia au declarat că l-au primit sau achiziționat în urmă cu mai puțin de 6 luni și 32,7% în urmă cu 6-11 luni. Numai 9,6% dintre repondenți au smartphone-uri mai vechi de 2 ani. În plus, aproape un sfert dintre tineri (23,5%) au primit primul telefon la o vârstă mai mică de 10 ani. Atunci când vine vorba despre alegerea unui smartphone, cele mai importante criterii sunt funcțiile, design-ul și brandul producătorului, recomandările apropiaților fiind un aspect de care țin cont într-o foarte mică măsură.
Deși smartphone-urile și tabletele sunt folosite tot mai mult pentru fotografiere, camerele foto se află încă în topul preferințelor. După smartphone-uri și tablete, acestea ocupă a treia poziție în ceea ce privește gradul de răspândire, fiind deținutede către 65,4% dintre adolescenți. În același timp, 16,5% dintre ei au declarat că este gadgetul pe care îl folosesc cel mai des.

91,2% dintre adolescenți folosesc gadgeturile pentru a se juca, fie că e vorba despre smartphone-uri, tablete, sau alte dispozitive. Astfel, foarte îndrăgite sunt și consolele de jocuri, situate pe locul al doilea în ceea ce privește valoarea sentimentală, fiind gadgetul preferat pentru 5,3% dintre repondenți. În același timp, acestea ocupă pe poziția a treia în ceea ce privește gradul de utilizare, cu 10,4% dintre răspunsuri.

Studiul intern a fost realizat cu ocazia weekendul tematic dedicat începerii vacanței de vară. Băneasa Shopping City s-a transformat între 21-24 iunie într-un spațiu dedicat tinerilor, care s-au putut bucura de o serie întreagă de activări ce au dat startul noii atitudini a sezonului cald, Cooltitude.

Mai multe detalii: http://www.baneasashoppingcity.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 607

Eveniment postat de organizator

people

Adaugat in urma cu 3951 zile, 01 Iul. 2013

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .