poze alfredo seafood pestele ultra proaspat reprezinta la ora actuala

Alfredo Seafood: Pestele ultra-proaspat reprezinta la ora actuala

Bucuresti , Bucuresti. Luni 5 Decembrie 2016 15:00 - Luni 5 Decembrie 2016
Intr. Binelui 1A, Et. 1, Complex Fortuna

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/5000000

• Pestele ultra-proaspat, comercializat sub denumirea “ultra-fresh”, este pestele extrem de proaspat, abia capturat, care ajunge la raft intr-un interval cuprins intre 10 si 60 de ore de cand a fost prins; • Conceptul cuprinde un element cheie: viteza livrarii spre piata romaneasca, ceea ce necesita un sistem logistic de transport foarte performant; • 25% din piata de profil din Romania este reprezentata de segmentul de peste proaspat, iar 75% din produse congelate si conserve; • Doar o patrime din piata autohtona de peste proaspat este cu adevarat ultra-fresh.

BUn sfert din piata autohtona de peste proaspat este reprezentat de segmentul de peste ultra-fresh (6,25% din intreaga piata de produse de peste), conform estimarilor Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse de peste si fructe de mare din Romania si dezvoltator al brandului Alfredo Seafood.

Romfood Trading studiaza acest segment al pietei de patru ani. In aceasta perioada a fost gandit si implementat un sistem de achizitionare si transport extern si intern, pe rute terestre si aeriene, menit sa aduca in Romania o categorie de produse de cel mai inalt nivel calitativ. Astfel ca cel mai proaspat peste de captura si acvacultura din Marea Mediterana, Marea Nordului, Oceanul Atlantic si Marea Baltica ajunge, sub marca “Alfredo Seafood”, si pe piata autohtona.

“Pestele ultra-fresh este peste foarte proaspat, preponderent salbatic, care este transportat cu maxima rapiditate, in cele mai bune conditii si ajunge intr-un interval de timp cuprins intre 10 si 60 de ore la consumatorul roman. Acesta il poate cumpara de la vanzatorii en-detail sau din lanturile HoReCa. Produsele au fost lansate si testate si sunt extrem de bucuros sa anunt ca proiectul pestele ultra-proaspat marca Alfredo functioneaza perfect! De acum incolo vom putea sa aducem cantitati din ce in ce mai mari ale acestei game ce face deliciul celor mai exigenti consumatori, casnici sau profesionisti”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, Director General Romfood Trading.

Pestele ultra-proaspat poate fi gasit la raft atat tinut la gheata, cat si ambalat in ATM (atmosfera modificata cu rol de protectie). El poate fi recunoscut prin mai multe caracteristici: ochii sunt limpezi, musculatura ferma la atingere, branhiile de culoare roz, iar solzii nu au tendinta de desprindere. Printre soiurile care se preteaza cel mai bine includerii in gama ultra-proaspat, se regasesc: codul alb si negru, pestii plati (in special calcanul), dorada, sardinele si heringii, dar, in principiu, orice tip de peste care respecta conditiile de propetime si transport extrem de rapid, poate intra in aceasta categorie. In cazul in care nu este achizitionat, pestele ultra-proaspat se arunca dupa trei zile.

Majoritatea pestilor ultra-proaspeti sunt salbatici, carnea acestora fiind de cea mai buna calitate, superioara chiar si carnii pestilor crescuti in conditii bio.

Pestele ultra-proaspat – 25% din cifra de afaceri Romfood Trading. In prezent, segmentul de produse ultra-proaspete semnifica 25% din cifra de afaceri a companiei, dar se asteapta ca, in cinci ani, aceasta cifra sa creasca la 50%. Cresterea este previzionata pe fondul constentizarii beneficiilor aduse de consumul de peste cat mai proaspat, a carui carne pastreaza nutrientii, inclusiv acizii Omega 3, in cea mai curata si nealterata stare.

Actualmente, pe piata romaneasca exista companii de nisa care aduc peste proaspat de la distante mai mici, dar Romfood Trading este singura care a dezvoltat mecanismele logistice necesare pentru a aduce peste ultra-proaspat din cele mai importante porturi europene.

“Tendinta actuala, pe care am observat-o in randul consumatorilor, este de orientare spre produsele cat mai proaspete. Pestele salbatic, abia prins, este din punctul meu de vedere cea mai buna sursa de proteina animala, de vitamine si oligoelemente. Calitatea acestuia a fost atestata si de studiile medicale care enumera consumul regulat de peste printre motivele ce stau la baza longevitatii populatiilor din zonele mediteraneene. Pestele ultra-fresh este, cu siguranta, adevaratul peste proaspat, iar cum dezideratul Alfredo este acela de a oferi consumatorilor produse de cea mai buna calitate, procesate cat mai putin posibil, nu puteam sa nu aducem si aceasta gama in portofoliul nostru!”, a adaugat Mihai Cristian Darmanescu.

###

Romfood Trading este unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din Romania. Comercializarea produselor se face prin brandul Alfredo Seafood (www.alfredoseafood.ro), brand creat de Mihai Cristian Darmanescu şi Daniel Florin Nistor şi lansat in anul 2013. Datorita experienţei şi relaţiilor internaţionale cu marii producatori de peşte din lume, dar şi al celor trei linii de procesare si ambalare automatizate şi de inalta productivitate din cele doua fabrici din Constanta şi Bucureşti, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atat in cele mai importate lanţuri de hypermarketuri şi supermaketuri din ţara, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Billa, Cora, Penny etc., cat şi in peste 300 de magazine de comerţ tradiţional.

Mai multe detalii: http://www.alfredoseafood.ro/contact

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 747
zapodeanu mihai

Adaugat in urma cu 2670 zile, 05 Dec. 2016

Adaugat de united

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .