poze cele mai bune vinuri romanesti medaliate la premiile de excelent
poze cele mai bune vinuri romanesti medaliate la premiile de excelent poze cele mai bune vinuri romanesti medaliate la premiile de excelent

Cele mai bune vinuri romanesti, medaliate la Premiile de Excelent

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 20 Noiembrie 2013 12:00

Categorii: Alte Evenimente

113 vinuri au fost distinse cu medalii in urma celei de-a cincea editii a concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro

113 vinuri au fost distinse cu medalii in urma celei de-a cincea editii a concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro, producatorii premianti primindu-si distinctiile in cadrul serii de gala, organizata la Casa Vernescu din Bucuresti, pe 15 noiembrie.

La aceasta editie a Premiilor de Excelenta s-au inscris la start 335 de probe de vin din Romania, Australia, Bulgaria, Chile, Franta, Italia, Republica Moldova si Spania, 203 dintre acestea fiind inscrise direct de catre producatori si importatori in sectiunile Non-retail si En primeur, sectiune dedicata vinuri neimbuteliate inca. Restul de 132 de probe au fost achizitionate de catre organizatori direct de pe rafturile magazinelor si au fost analizate separat de catre degustatorii competitiei in sectiunea de Retail, cea care diferentiaza Premiile de Excelenta Vinul.Ro de orice alta competitie de profil organizata la nivel international.

In total, in cel trei sectiuni ale concursului, s-au acordat 113 medalii de aur si argint. In sectiunea non-retail, au fost acordate o Mare Medalie de Aur, 41 de medalii de Aur si 44 de Argint, in sectiunea En primeur, 3 medalii de Aur si 6 de Argint, iar in cea dedicata vinurilor cumparate direct de pe raft s-au acordat 4 medalii de aur si 14 de argint.

Intr-un top al medaliilor, pe locul I se afla producatorul Crama Liliac, cu o Mare Medalie de Aur si 4 de argint, distinctii castigate in sectiunile Retail si Non-Retail. Acesta este urmat de catre Cotnari, cu 5 medalii de aur si 3 de argint, si WineRo, producator ale carui vinuri au obtinut 4 medalii de aur si una de argint. Au mai castigat medalii de aur Vigna/Petrovaselo (3 medalii), Alma Tim (importator) – 3 medalii de Aur, Lacerta Winery (3 medalii), Budureasca, Ecoreca, Nelsand, Crama Musat si Crama Borha, cu cate doua medalii. Cate o medalie de aur au castigat si producatorii Casa de Vinuri Cotnari, Castel Vinum, Cramele Halewood, Vinaria Purcari (Rep. Moldova), Murfatlar, SERVE, Domeniile Ostrov, Wine Princess, Crama Girboiu, Vincon Vrancea, Crama Oprisor, Vie Vin Vanju Mare, Via Domnului, Senator Wines, Vincon Vrancea Cramele Recas si Alcovin Macin.

Din comisiile de jurizare au facut parte unii dintre cei mai cunoscuti specialisti la nivel international, degustatori si jurnalisti de vinuri, cu o vasta experienta in acest domeniu, care au ocupat si pozitia de presedinte de juriu. Acestora li s-au alaturat si specialisti din Romania - somelieri, bloggeri de profil si manageri de magazine specializate si restaurante, persoane cu ampla influenta in domeniul lor de activitate. Juriul Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2013 a fost prezidat de: Michel Blanc (Franta) – directorul Sindicatului Viticultorilor din Chateauneuf du Pape, Anne Serres (Franta) – degustator si jurnalist al revistei Terre de Vins, Pierre Thomas (Elvetia) – jurnalist si membru in comisiile de jurizare al mai multor concursuri internationale si Ryan Opaz – comunicator, specialist in promovare si jurat al mai multor competitii internationale.

Parteneri: Opel Romania, IPPU Packaging, Liebherr, Casa Vernescu, Organizatia Somelierilor din Romania 2013, Gastrotech, Cris-Tim.
Parteneri media: Agrointel, Vinescu.Ro, Document.Ro, Business-Adviser.Ro, Business Point, Spin Media

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 990
alexandru ardelean

Adaugat in urma cu 3781 zile, 20 Nov. 2013

Adaugat de public.advisors

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 156

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .