poze ceremonia japoneza a ceaiului

Ceremonia Japoneza a Ceaiului

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 7 Februarie 2014 19:00 - Vineri 7 Februarie 2014
Urbanesc - Strada Pictor Stefan Luchian, nr. 17, sector 2, Bucuresti

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 20/50

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri 7 februarie, de la ora 19:00, la evenimentul Ceremonia Japoneza a Ceaiului, pentru a descoperi impreuna ce reprezinta Chanoyu, ceremonia japoneza a ceaiului. La acest eveniment vom afla care sunt elementele din Taoism, Confucianism, Zen si Shintoism ce au contribuit la crearea spatiului spiritual care defineste ceremonia ceaiului.

Prelegerea va fi sustinuta de exemplificari pentru recunoasterea acestor elemente in ceremonia ceaiului contemporana si urmata de o demonstratie a ceremoniei (in costumatie specifica) si de invitatia de a degusta impreuna o cana de ceai verde.

Dincolo de frumusetea kimonourilor, de gratia si perfectiunea miscarilor, de maiestria artizanala a obiectelor folosite in ceremonie, de prospetimea si naturaletea impecabila a arajamenului floral si de spontaneitatea graficii caligrafiei din altar, Chanoyu ascunde o practica meditativa extrem de rafinata.

Chanoyu este intersectia fericita si unica a celor mai semnificative traditii culturale Japoneze. Ceremonia Japoneza a Ceaiului transcende aceste traditii, devenind universala prin simplitatea mesajului sau: a face focul, a fierbe apa, a pregati ceaiul si a-l oferi cu sinceritate si inima deschisa. Pentru a absorbi esenta acestei simplitati este nevoie de dedicatie, studiu si practica neintrerupta.

Care este pozitia ceremoniei ceaiului in spatiul filozofic si cultural universal? Poate fi inteleasa de non-japonezi? Poate fi practicata in vest, in afara Japoniei? Raspunsul nu vine niciodata din afara, ci din interiorul nostru.

Chanoyu poseda o frumusete care nu se poate absorbi doar intelectual. O frumusete care se poate cunoaste numai prin experienta directa. Aceasta se poate dobindi numai prin practica. O practica menita sa dezvolte spiritualitatea conditiei umane.

Evenimentul este organizat impreuna cu Chado Urasenke Tankokai Romania Luminis si grupul de Chado din Cadrul Universitatii Romano-Americane, „Centrul de Studii Romano-Japoneze Angela Hondru” si este gazduit de Restaurant Urbanesc.

Data: 7 Februarie 2014; Ora: 19:00
Cost: 50 ron (include un ceai preparat la ceremonie); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 45 ron (include un ceai preparat la ceremonie)
Loc: Urbanesc - Strada Pictor Stefan Luchian, nr. 17, sector 2, Bucuresti
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2014/ceremonia-japoneza-a-ceaiului/

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 477

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 2314 zile, 23 Ian. 2014

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 783

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .