poze descopera bucure tiul la pas evenimente de weekend

Descoperă Bucureștiul la pas - evenimente de weekend

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 8 Aprilie 2017 11:00 - Sâmbătă 8 Aprilie 2017
Locul de întâlnire diferă în funcție de tur, dar e menționat pe site

Categorii: Alte Evenimente

Fundația Calea Victoriei anunță deschiderea sezonului de plimbări pietonale alături de istoricul Anita Sterea. Pentru al nouălea an consecutiv, vă invităm să descoperiți locuri pline de farmec din București prin trasee care dezvăluie istoria unor locuri, întâmplări memorabile și poveștile unor clădirile emblematice ale Capitalei.

Sezonul cald înseamnă și reluarea acestor plimbări în dimineți de sâmbătă; un mijloc minunat de relaxare, un mod inedit și interactiv de a afla mai multe despre Cetatea lui Bucur, orașul în care trăim.

Iată programul următoarelor evenimente:

Descoperă Mahalaua Mântuleasa, în 1 aprilie 2017 – Intens circulată, dar cât de bine cunoscută? Construită în secolul al XVIII-lea, Biserica Mântuleasa stă încă mărturie acelor vemuri în care Bucureștiul era un amestec labirintic de case și grădini întinse. Vom descoperi împreună de ce Mahalaua Mântuleasa are și acum un farmec aparte, care i-a atras și pe Mircea Vulcănescu, M. Eliade şi Marin Preda.

Descoperă Parcul Ioanid, în 8 Aprilie 2017 – O întoarcere în perioada Belle Epoque a Bucureștiului, zona Parcului Ioanid ne permite să visăm la Micul Paris. Formată din vile construite la începutul secolului XX, ea a atras protipendada orașului. Parcul Ioanid în sine este o bijuterie cu pavilioane umbroase, copaci înfloriți și alei romantice.

Descoperă zona Capitale – Dorobanți, în 27 mai 2017 – Zona cuprinsă între bulevardele Aviatorilor și Dorobanți reprezintă o capsulă în timp: cartierul select construit în perioada interbelică păstrează și acum arhitectura și aerul acelor vremuri. Gândite de la început pentru a fi destinate ambasadelor străine din București, străzile cu nume de capitale păstrează și acum un aer aristocratic.

Descoperă „Calea Victoriei”, în 3 iunie 2017 – O plimbare La Șosea de-a lungul uneia dintre cele mai vechi și schimbătoare artere ale Bucureștiului. Calea Victoriei și-a adjudecat de mult rolul în economia orașului. Pe ea au fost construite numeroase instituții, iar famiile boierești și oamenii importanți ai vremii au ales să locuiască aici. Vom vorbi despre monumentele de arhitectură care îmbodobesc fostul Pod al Mogoșoaiei și despre cum a luat naștere și s-a transformat această stradă celebră.


Detalii și înscrieri pe www.victoriei.ro sau la contact@victoriei.ro

Foto: RozaZah

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/category/domenii/bucuresti/?ec3_after=today

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 551

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1394 zile, 24 Mar. 2017

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 901

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 7 Ian 2021 - 21 Ian 2021
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 7 Ian 2021 - 21 Ian 2021
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 7 Ian 2021 - 21 Ian 2021
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 7 Ian 2021 - 21 Ian 2021
  • Ai ceva de zis?

    .