poze desenul de moda si cum gandeste un designer o colectie

Desenul de moda si cum gandeste un designer o colectie

Bucuresti , Bucuresti. Luni 19 Mai 2014 19:00
Str Popa Soare nr 40, etaj 1

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 8/16

Fundatia Calea Victoriei va invita luni 19 mai, ora 19.00, la un atelier relaxant dedicat modei si artei, Desenul de moda si cum gandeste un designer o colectie. Cursul este sustinut de Ioana Nicolescu, consultant in imagine si stil, cu 12 ani de experienta profesionala in domeniul luxului si modei, in cadrul unor celebre case de moda din Franta.

Multa lume pasionata de moda isi doreste sa stie sa deseneze. Desenul de moda este o parte esentiala a unui proces de creatie complex si, cu rabdare si perseverenta, poate deveni o unealta rapida si precisa de exprimare. 

Un crochiu de moda reda cu precizie inspiratia momentului, e in acelasi timp o amprenta vie si graitoare, dar si o informatie completa pe baza unor cunostiinte de volum, de proportii. Crochiul este schitarea spontana a unei idei, fie pentru a fi “fixata” de imaginarul unui creator, unde formele si proportiile sunt desenate pana sunt intelese si “simtite” de creion, pentru a explica cu precizie forma si o textura, o miscare. 

La curs, vom descoperi care este diferenta dintre un crochiu de moda, un simplu desen de silueta umana si o ilustratie de moda, precum si care este rolul specific al fiecarui tip de desen. Vom explora universul unui designer de moda, prin intrebari si discutii deschise. Atelierul are si o parte practica, in care vom realiza crochiuri dintr-un unghi de vedere personal. 

Sesiuni & program: 

1. Ce inseamna trendurile in moda, cum lucreaza un designer cu ele? Diferenta dintre trendurile folosite si interpretate de profesionisti si trendurile percepute de clienti. 

2. Principiile unei siluete de moda in cadrul constructiei de colectie (ce este crochiul de moda, ilustratia de moda si desenul artistic). Cum se construieste o colectie de moda (sau de accesorii). 

3. Realizarea unui crochiu de moda – diferenta intre un crochiu pentru o tinuta casual, una sportswear sau pentru un eveniment. 

4. Story telling – importanta unei povesti in construirea unei colectii de moda (sau de accesorii). Introducerea elementului personal intr-o colectie: transformarea unei emotii puternice personale intr-un element pozitiv structural. 

5. Crearea un mood board -”planche tendance” in franceza – pe baza caruia se vor crea cateva piese distincte ca parte a unei colectii de haine. 

6. Desenarea a 4 siluete : crochiuri de moda plecand de la mood boardul realizat, povestea imaginata si emotia personala. Definirea stilului pieselor. Construirea un outfit, cum se adapteaza trendurile si cum se redau prin intermediul crochiului. 

Lector: Ioana Nicolescu 
Data incepere: 19 Mai 2014 
Ora curs: 19:00 
Numar ateliere: 6 
Frecventa: saptaminal, luni 
Cost: 330 ron (include materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 300 ron (include materiale de lucru) 
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu) 
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO 
Detalii la www.victoriei.ro 

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2014/desenul-de-moda-si-cum-gandeste-un-designer-o-colectie/

Pret bilet: 330 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 524

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 1989 zile, 12 Mai. 2014

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 685

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii

Teatru pentru copii

Bucuresti, Bucuresti. 27 Oct 2019 - 27 Oct 2019
concert de colinde fuego la bucuresti

Concert de colinde Fuego la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Noiembrie 2019
cum influen eaza modul in care ai fost crescut rela iile tale

Cum influențează modul în care ai fost crescut relațiile tale

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2019
concert annihilator

Concert Annihilator

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 19 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .