poze experti internationali premiaza cele mai bune vinuri romanesti
poze experti internationali premiaza cele mai bune vinuri romanesti poze experti internationali premiaza cele mai bune vinuri romanesti

Experti internationali premiaza cele mai bune vinuri romanesti

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 13 Noiembrie 2013 18:00 - Vineri 15 Noiembrie 2013

Categorii: Alte Evenimente

Premierea celor mai bune vinuri romanesti

Vinurile romanesti vor fi puse sub lupa juratilor straini in cadrul competitiei Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2013, eveniment aflat la cea de-a cincea editie, care se va desfasura la Casa Vernescu, in perioada 12-15 noiembrie. Concursul aduce la Bucuresti unii dintre cei mai mari specialisti din industria vinului la nivel international, dar si o premiera mondiala pentru competitiile de acest gen, analiza probelor incluzand si vin cumparat direct de la raft.

Noutate absoluta la nivel international

Concursul Premiile de Excelenta este singura competitie la nivel international unde se analizeaza si probe cumparate direct de la raft, de catre organizatori. In afara de aceasta sectiune dedicata vinurilor de retail, concursul mai are inca doua sectiuni: una pentru vinuri non-retail si o sectiune pentru vinurile neimbuteliate inca, dar disponibile exclusiv catre restaurante si magazine specializate. Anul acesta in concurs au fost inscrise peste 320 de probe de vin, peste 170 dintre acestea fiind inscrise direct de producatori, restul fiind achizitionate de catre organizatori direct de pe rafturile magazinelor.

Cei mai buni specialisti din lume ai vinului ajung la Bucuresti

Din comisiile de jurizare vor face parte unii dintre cei mai cunoscuti specialisti la nivel international, degustatori si jurnalisti de vinuri, cu o vasta experienta in acest domeniu, care vor ocupa si pozitia de presedinte de juriu. Acestora li se vor alatura si specialisti din Romania - somelieri, bloggeri de profil si manageri de magazine specializate si restaurante, persoane cu ampla influenta in domeniul lor de activitate.

Juriul Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2013 va fi prezidat de: Michel Blanc (Franta) – directorul Sindicatului Viticultorilor din Chateauneuf du Pape, Anne Serres (Franta) – degustator si jurnalist al revistei Terre de Vins, Pierre Thomas (Elvetia) – jurnalist si membru in comisiile de jurizare al mai multor concursuri internationale si Ryan Opaz – comunicator, specialist in promovare si jurat al mai multor competitii internationale.

Vinurile romanesti vor fi medaliate in cadrul Serii de Gala

Cele mai bune vinuri romanesti prezente pe piata autohtona si nu numai vor fi medaliate in cadrul unei Seri de Gala, ce va fi organizata pe 15 noiembrie, la Casa Vernescu, incepand cu orele 19.00.

Printre obiectivele concursului „Premiile de Excelenta Vinul.Ro” se numara promovarea vinurilor de buna calitate, incurajarea productiei si a consumului responsabil de vin, informarea si educarea publicului in domeniul vinurilor si prezentarea ultimelor tendinte din industrie. De asemenea, medaliile si distinctiile castigate in cadrul competitiei pot reprezenta un criteriu important si de incredere in influentarea deciziei de cumparare a vinurilor de catre consumatori.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 823
alexandru ardelean

Adaugat in urma cu 2389 zile, 13 Nov. 2013

Adaugat de public.advisors

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 156

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .