poze fluturi vise amintiri

Fluturi, vise, amintiri

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 27 Noiembrie 2018 18:30 - Marţi 27 Noiembrie 2018
Ceainaria Bohemia Tea House, Str. Poiana Narciselor nr. 1 (lângă Cișmigiu)

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/15

Eveniment caritabil, dedicat copiiilor din Malawi, Africa

Îmi amintesc de primăveri la țară, cu o casă veche tradițională și străbunica în prispă. Uneori era și tata, când nu era la școală să predea sau nu era prin sat cu vreo treabă. Îmi amintesc perfect mirosul colbului și vântul cum îl ridica și îl făcea să danseze prin curte. Îmi amintesc zumzetul insectelor pe dealul din spatele casei, pe care îl coboram alergând la puț să iau apă sau când mă duceam cu Irina la gârlă, prietena mea din sat, nepoata vecinilor. Vaaai, ce leagăn aveau bunicii Irinei, seara mergeam la ei și ne dădeam amândouă, pe rând, bucuroase nevoie mare. Îmi mai amintesc ce bună era mâncarea făcută de străbunica, dar mai dura până să ne adunăm la masă, mai întâi hrăneam animalele, făceam curat pe prispă, aduceam apă proaspătă și abia apoi ne așezam cu toții la masă. Uneori, am așa… o nostalgie pentru momentele copilăriei petrecute la țară, cu toate că însumat, nu am stat chiar atât de mult acolo. Îmi amintesc ce frumoși erau fluturii vara…

Cred că prima și prima oară am vrut să fiu arheolog, apoi astronaut, apoi polițist. Am ajuns în cu totul alt domeniu, ba l-am mai și schimbat în anii după terminarea facultății. “Vocația” ți-o găsești mai greu uneori. Îmi amintesc însă că citeam cu savoare “Tartarin din Tarascon” când eram de-o șchioapă, aveam un fort în sufrageria bunicilor și unul pe balcon – aveau balcon mare bunicii – și “săpam” nevoie mare peste tot prin casă. Nu conta că nu găseam niciodată nimic, primisem un fluier magic sub forma unei păsări de la vecinii bunicilor – erau artiști – și mi-au zis că dacă fluier, voi primi imediat și surprinzător, obiectul la care m-am gândit în momentul în care am fluierat. De nu mi-am amețit bunicii cu atâta muzică în vara aia… de apărut, n-a apărut niciodată vreun obiect dorit, dar eu fluieram și săpam în continuare după ele – după comorile mele și după vise de mare explorator.

Fluturi, vise, amintiri – cu siguranță le ai și tu, amintirile copilăriei. Te-ai oprit când erai mic să admiri delicatețea, gingășia și culorile fluturilor? Ai fi vrut și tu să fii explorator sau poate aveai alte vise?

Ne adunăm marți seară să ne amintim de copilărie, să povestim, să împărtășim vise, să ne cunoaștem, să contribuim la împlinirea visurilor unor copii. Am auzit poveștile lor, am aflat că și ei visează să devină arhitect, polițist, ba știi ce-a spus unul din ei – “Vreau să fiu președinte!"

Dar hai sa-ti povestesc despre Malawi, proiectul Nourish the Children si putin despre mine.

Salut, sunt Caroline! În 2016 am aflat despre Malawi. Bineînțeles, știam de la orele de geografie, însă nu știam prea multe. Malawi, numit și ‘The warm heart of Africa’, cu o populație de aproximativ 18.000.000 de locuitori și în jur de 2.000.000 orfani. Tot în 2016, am aflat din rapoartele UNICEF că un copil moare de malnutriție la fiecare 6 secunde. Este ceva ce încă nu pot asimila... Atunci am hotărât să aflu mai multe despre programul Nourish the Children, programul prin care, zilnic sunt hrăniți peste 130,000 de copii.

NTC furnizează copiiilor din Malawi VitaMeal, pungi cu mâncare special formulate pentru copiii malnutriţi sau pentru a fi folosită de întreaga familie şi este produsă chiar în zonele defavorizate, din ingrediente cultivate local.

Anul acesta am hotărât să încep o serie de evenimente menite adunării fondurilor necesare pentru a susține 5 copii în fiecare lună.

Hai să ne adunăm la eleganta ceăinarie Bohemia TeaHouse marți seară, hai să ne cunoaștem, să vă povestesc despre minunățiile care se întâmplă în Malawi datorită VitaMeal! Mii de mulțumiri celor de la Bohemia TeaHouse, deschiderea cu care au întâmpinat acest proiect este minunată! Mulțumesc tare mult pentru susținere!

Voi scrie – e liber la donații! Donația sugerată este de 15 lei.

Ne adunăm de la 18:30, astfel încât să ne așezăm confortabil, să comandăm bunătăți, sunt toate extraordinar de bune la ceainărie și la 19 să începem amintirile cu fluturi.

Numărul locurilor este limitat la 15, așa că vă rog să vă înscrieți pentru a vă rezerva locul și a ne organiza cât mai bine: carolinezgortea.art@gmail.com.

Detalii despre locație:

Ceainăria Bohemia TeaHouse

Adresa: Str. Poiana Narciselor, nr 1 (lângă parcul Cișmigiu)
Tel : 0727.333.631
www.bohemiatea.ro

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/505560693186554/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 702

Eveniment postat de organizator

caroline zgor ea

Adaugat in urma cu 1955 zile, 20 Nov. 2018

Adaugat de CarolineZ

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 15

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .