poze istoria black friday de unde a inceput totul

Istoria Black Friday. De unde a inceput totul

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Noiembrie 2015 - Duminică 29 Noiembrie 2015

Categorii: Alte Evenimente

In secolul 21, atunci cand folosesti expresia Black Friday, aproape toti stiu ca te referi la perioada in care marile magazine au reduceri.

Este un moment pe care multi il asteapta tocmai datorita preturilor mai mici la produse pe care si le doresc: jucarii, electrocasnice, haine etc. Putini sunt cei care insa cunosc istoria Black Friday. Iar daca pentru comercianti reprezinta o perioada profitabila, pentru ca atunci se fac cele mai multe conversii, in SUA lucrurile se schimba radical: multe companii ofera zile libere angajatilor lor.


Termenul “Black Friday” a aparut in 1960 si se referea la momentul in care se realiza trecerea la cumparaturile de iarna. Black (negru) reprezinta organizarea contabila a fiecarui magazin in parte pentru acest moment, una realizata manual. In cadrul acestui proces, contabilii marcau cu cerneala rosie pierderile pe care le avusesera magazinele pana atunci si cu negru profiturile inregistrate. Totusi, nu este singura ipoteza referitoare la denumirea de Black Friday. 


O alta se refera la un eveniment petrecut in anii ’60 in orasul American Philadelphia. Atunci, motociclisti si pietoni au intrat intr-o altercatie cu fortele de ordine ale politiei. Traficul a fost blocat, lucru care parea sa devina un obicei in fiecare an dupa Ziua Recunostintei. Pentru comercianti, blocarea strazilor era considerata a fi un lucru bun, dar nu si pentru politistii care au hotarat sa numeasca ziua Black Friday. Trei ani mai tarziu, o persoana din cadrul politiei a luat decizia de a adopta o abordare pozitiva a zilei in care totul pare a fi blocat. Astfel ar fi luat nastere Black Friday cu reduceri. Oamenii erau mai putin interesati de altercatiile cu politistii si mai mult de reducerile pe care le ofereau magazinele din toate orasele. De asemenea, a fost formulata ideea conform careia ziua de vineri aminteste de criza economica din anul 1869.


Tarziu, comerciantii magazinelor au realizat faptul ca se pot folosi de Black Friday pentru a-si mari profiturile in penultima luna a anului si astfel au inceput sa ofere reduceri substantiale clientilor. Intai, Black Friday s-a tinut o singura zi. Usor, usor, micsorarea preturilor s-a facut pe durata unei saptamani sau chiar mai multe, in functie de disponibilitatea comerciantilor, dar si a concurentei pe piata, care de foarte multe ori s-a aliniat la preturi si la numarul de zile in care a micsorat preturile chiar mai mult decat in perioada Craciunului. Un studiu a demonstrat faptul ca, de Black Friday, cele mai vandute produse sunt jucariile si electrocasnicele.


La Noriel, in perioada 20 – 29 noiembrie, te asteapta reduceri de pana la 70% la produse pentru bebelusi, jucarii pentru fetite si baietei, haine si incaltaminte. Pentru ca Black Friday se adreseaza parintilor si copiilor, iar jucariile pentru Black Friday de la Noriel sigur vor face cu ochiul si celor mici, dar si celor mai mari.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 949
Cuvinte cheie: Bucuresti
tester

Adaugat in urma cu 3080 zile, 19 Nov. 2015

Adaugat de Tester

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey
Evenimente Create: 27

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .