poze istoria fabuloasa a perlelor de la cleopatra la coco chanel

Istoria fabuloasa a Perlelor de la Cleopatra la Coco Chanel

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Martie 2015 19:00 - Vineri 20 Martie 2015
Str Popa Soare nr 40, etaj 1,

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/25

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri, 20 martie, de la ora 19:00, la un eveniment fascinant despre: Istoria fabuloasa a Perlelor de la Cleopatra la Coco Chanel, sustinut de Monica Neatu.

Elegante si intemporale, perlele au povestea lor plina de stralucire si nenumarate detalii ascunse in faldurile hainelor, dar si in paginile cartilor de istorie. Purtate de domni si doamne, deopotriva, pana in pragul revolutiei franceze, perlele s-au transformat, de-a lungul secolului XIX, in apanajul cochetelor, stralucirea lor sidefata scotand in evidenta carnatia si conditia sociala a posesoarei. Nenumarate portrete de regine, favorite si doamne elegante din belle epoque stau sub semnul fascinatiei exercitate de perlele aduse din indepartatul Orient.

Secolul XX a asociat perlele tinutelor revolutionare ale Domnisoarei Chanel, inscriindu-le pana astazi intr-un anumit cod al elegantei si rafinamentului (ex. colier de perle, esarfa Hermes).

„Va invit, in aceasta toamna, la un atelier dedicat istoriei perlelor. Calatoria noastra va incepe in Orientul faraonilor, atunci cand regina Cleoparta isi uimea adoratorii romani cu bijuteriile ei, vom ajunge apoi in evul mediu si Renastere pentru a afla simbolistica perlelor in cultura occidentala. Nu vom uita nici de elegantele vesminte elisabetane, masculine si feminine, impodobite cu siraguri si broderii de perle. La final ne vom minuna de creatiile Art Nouveau, atunci cand bijutieri plini de imaginatie si talent au impodobit colierele doamnelor cu perle uriase, in forma de para. De-a lungul atelierului, vom admira colectii unice care au apartinut capetelor incoronate, dar si creatii recente.”-Monica Neatu


Lector: Monica Neatu
Data: 20 Martie 2015; Ora: 19:00
Cost: 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):30 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2013/istoria-fabuloasa-a-perlelor-de-la-cleopatra-la-coco-chanel/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 705

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3301 zile, 16 Mar. 2015

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .