poze noaptea muzeelor 2010 in bucuresti

Noaptea Muzeelor 2010 in Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 15 Mai 2010

Categorii: Alte Evenimente

Ca in fiecare an la jumatea lui mai muzeele se deschid catre public pana noaptea tarziu, spre dimineata. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şasea ediţie.

Muzeul National de Arta
La Muzeul National de Arta al Romaniei pe langa expoztiile permanente si cele temporare care pot vizitatate pana seara tarziu, intre orele 21.30-22.30, actorii Teatrului Masca vor deveni statui statui în cadrul piesei Statui.

Muzeul National de Arta Contemporana
MNAC a pregatit expozitia artistului Gili Mocanu care poate fi vizitata de la 21 la 3 dimineata. O alta expozitie deschisa aici e Lemn.ro care cuprinde fotografii realizate in anii 1920 de autori necunoscuţi şi are ca temă exploatarea lemnului. Tot la MNAC artistul audio - vizual Lillevan va face un show , folosind un soft customizat el va produce sunet analizand secvente video, care vor fi mixate in timp real.

Muzeul Taranului Roman
Muzeul Taranului Roman va fi deschis pana la ora 2.00 cu expozitia "Oameni şi locuri - Mexic - Tradiţii şi obiceiuri" unde pot fi vazute statuete de ceramica şi străchini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbrăcăminte, cosuri impletite şi cufere pictate, jucării şi măşti, sticlărie, statuete cioplite în lemn, picturi pe hartie amate - seva pamantului, sageti cu pene, dar si... pe Zeul Ploii.

Peste drum la Muzeul National de Geologie vor fi progrramate piese de teatru de la ora 19.00 "Te iubesc! Te iubesc?" iar de la ora 23 lansarea cartii "În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la mine" de Chris Simion."

Muzeul National George Enescu
Cum ii sta bine Muzeul National George Enescu va include un concert cu arii de Bach, Vivaldi, Mozart, Brahms sau Enescu, în interpretarea Orchestrei Tineretului Bucureştean, începând cu ora 20.00. De la 0ra 10 seara va concerta Corul Nihil sine Deo iar seara se va incheia cu filme despre George Enescu programate de la 3:00.

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" fiind mai fragil va avea program intre 9 si 14. Intre 14 si 16 mai va avea loc aici Targul Olarilor. Cei interesati vor putea sa isi creeze propriile vase de lut in cadrul atelierelor interactive.

Muzeul National al Literaturii Romane
Va fi deschis intre 10:00 si 3:00 . Cu aceasta ocazie va avea loc evenimentul "O istorie a literaturii române desenată de mari graficieni ai lumii". De la ora 24.00, realizatorii filmului "Eu când vreau să flujier, fluier" vor vorbi despre acest proiect, iar apoi va urma proiectia acestui lungmetraj.

Muzeul National de Istorie a Romaniei va invita la Insomnia Culturala intre 18.00 si 3.00. La ora 20.00 ne prezinta fragmente din piesa "O noapte furtunoasa" iar in paralel va putea fi vazut teatru de umbre, un mozaic de spectacole-povesti realizat de voluntari europeni care activeaza in Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania (A.C.T.O.R.). Asociaţia Traditia Militară va scoate de la naftalina uniforme si ne va prezenta manevre de epoca ale Regimentului II Graniceresc Valah Nr. 17 "Nasaud".

Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I " va fi deschis intre 20:00 si 1:00. Nu putea lipsi de la acest eveniment Muzeul Municipiului Bucuresti , din inima targului , deschis intre orele 14.00 si 4.00 dimineata.

Mai multe detalii: http://www.noapteamuzeelor.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 891
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5070 zile, 12 Mai. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .