poze o plimbare la sosea descopera soseaua kiseleff

O plimbare La Şosea - Descopera Şoseaua Kiseleff

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 19 Septembrie 2009 10:00
Soseaua Kiseleff, in fata MTR

Categorii: Alte Evenimente

Fundatia Calea Victoriei va invita sa descoperiti somptuoasele cladiri si interesantele istorii ale uneia dintre cele mai elegante artere bucurestene.

In aceasta expeditie culturala veti descoperi frumusetea caselor si monumentelor de pe Soseaua Kiseleff si veti afla povestea oamenilor care le-au construit si momentele importante petrecute pe aceasta strada.

Perioada de ocupatie ruseasca a Principatelor Romane Moldova si Tara Romaneasca, 1828-1834, este strans legata de numele unui general rus "singurul cadou frumos pe care bucurestenii il datoreaza Rusiei" (Paul Morand, Bucuresti) contele Pavel D. Kiseleff. Insarcinat cu reorganizarea administrativa a Principatelor, Kiseleff - "un foarte mare administrator, un spirit liberal si un mare caracter" - a introdus Regulamentul Organic, un fel de Constitutie care a contribuit la toate schimbarile majore in structurile sociale, economice, administrative si politice.

Soseaua Kiseleff este strada pe care, la 8 februarie 1859, a trecut domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cand a intrat in Bucuresti iar in 10 mai 1866, tot aici, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen (Carol I) primeste, din partea primarului de atunci al Capitalei, Dumitru I. Bratianu, cheia orasului.

In 1895 aici s-a organizat "bataia cu flori", o petrecere in scopuri caritabile. Drept urmare, ca sa te vada lumea cum arunci cu flori trebuia sa platesti. Numele Soselei este legat pana si de "Ciocolata Capsa". Putini stiu, dar in noiembrie 1893 s-a pus in vanzare "ciocolata Capsa", care era produsa dupa o reteta a Casei Capsa in laboratorul firmei, de pe Soseaua Kiseleff.

Casele, monumentele si palatele pe linga care vom trece si despre care vom povesti sint Muzeul de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul National de Geologie, Muzeul Tăranului Român, Scoala nr 11 (din anul 1900), Biserica Izvorul Tamaduirii Mavrogheni, Institutul de Istorie "Nicolae Iorga", Parcul Kiseleff, Bufetul de la Sosea, Ambasada Federatiei Ruse, Muzeul Toma Stelian, Palatul Printului Mostenitor, Hotelul Triumf, Arcul de Triumf, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", Palatul Elisabeta, Parcul Herăstrău si Biserica Casin.

Cost expeditie: 30 ron - adulti / 25 ron - elevi, studenti
Loc desfasurare: pe Sos. Kiseleff, plecare din fata MTR
PARTICIPARE PE BAZA DE INSCRIERE PE MAIL
Vor povesti: Anita Sterea, Victor Grecu sau Loredana Mirea, istorici

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1019
Cuvinte cheie: kiseleff , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 3955 zile, 05 Sep. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2020 - 11 Iul 2020
asr jujutsu juniori incepatori 8 14 ani

ASR Jujutsu, juniori incepatori (8-14 ani)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .