poze palatul camerei de comert gazda romanian design week 2014

Palatul Camerei de Comert, gazda Romanian Design Week 2014

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 16 Mai 2014 12:00 - Duminică 25 Mai 2014

Categorii: Alte Evenimente

Romanian Design Week pregateste pentru luna mai un calendar de zece zile cu peste 50 de evenimente dedicate designului, o expozitie centrala care va vorbi despre importanta designului in spatiul public si o galerie dedicata studentilor.

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 16-25 mai, iar gazda expozitiei centrale va fi Palatul Camerei de Comert din Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4).

In jurul temei principale legate de viata urbana si importanta designului in spatiul comun, expozitia va include lucrari din cinci domenii: Graphic Design, Branding si Publicitate; Arhitectura, Urbanism si Design Interior; Fashion Design; Product Design si Lifestyle Design.

Anul acesta, lucrarile din expozitia centrala, precum si evenimentele colaterale promovate in cadrul Romanian Design Week au fost selectate in urma unui apel de proiecte care s-a derulat la inceputul anului. Selectia lucrarilor a fost facuta de catre organizatori alaturi de un board de consultanti din care fac parte: Adrian Soare, Arhitect partener SYAA, Costin Popescu, Managing Partner CAP, Domnica Margescu, director de moda Elle, Maurice Munteanu, editor de moda Elle, Mihai Gurei, Creative Director si Owner Intro si arhitectul Attila Kim, care semneaza de asemenea si conceptul si designul expozitiei centrale.

In 2013, Romanian Design Week a inclus si prezentat peste 90 de designeri in expozitia centrala care a avut loc la Palatul Stirbei din Bucuresti.

Design Mix

Dupa Preview-ul din 2013, RDW-ul de anul acesta vorbeste si despre food si sound design si prezinta proiecte aflate la intersectia dintre disciplinele designului, care pot deveni exemple – ambasador ale aplicabilitatii designului in viata de zi cu zi.
Grafica aplicata in cotidianul urban, de la fashion, pana la street art, obiecte de design experimental si interventii artistice neconventionale vor fi incluse in selectia Romanian Design Week.
Calendarul de evenimente colaterale va cuprinde de asemenea si puncte de interes pentru food si sound design.
RDW isi propune astfel sa invite publicul sa experimenteze cu toate simturile ce inseamna designul si cum ne poate influenta vietile.

Gazda evenimentului

Edificiu-simbol al Capitalei Romaniei, Palatul Camerei de Comert Bucuresti face parte din patrimoniul naţional si a fost inaugurat la 23 mai 1911, in prezenţa Regelui Carol I si a membrilor Guvernului. Arhitectul construcţiei in stil baroc a fost Ştefan Burcuş, structura de rezistenta a fost proiectata de ing. Gogu Constantinescu, iar lui Emil W. Becker i se datoreaza ornamentatia generala a fatadei cladirii. Palatul Camerei a gazduit, de-a lungul timpului, reuniuni la nivel inalt – un exemplu fiind Conferinţa de Pace la incheierea celui de-al doilea razboi balcanic (iulie, 1913) – a primit vizita unor personalitaţi marcante ale lumii economice şi sociale si chiar dupa naţionalizare a gazduit o instituţie de cultura: Biblioteca de Stat a Romaniei. In octombrie 2008, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, cladirea a revenit proprietarului de drept, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Fondata in 1868, Camera bucuresteana a pus bazele unor instituţii fara de care astazi nu am concepe viaţa economica – Bursa şi Registrul Comerţului si a avut de-a lungul timpului o contribuţie hotaratoare la elaborarea unor legi de mare importanţa pentru economia naţionala. Astazi, pe langa misiunea de reprezentare a intereselor comerciantilor bucuresteni in fata autoritatilor, CCIB ofera comunitatii de afaceri o gama larga de servicii, adaptate cerintelor pietei.


Despre Romanian Design Week
Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.
Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW va avea loc in perioada 16-25 mai.
Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy, sustinut de Pepsi.

Pentru mai multe detalii despre Romanian Design Week:
www.romaniandesignweek.com
facebook.com/romaniandesignweek

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3647 zile, 03 Apr. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .