poze portret robot al tanarului turist roman in 2015

Portret-robot al tanarului turist roman in 2015

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Mai 2015 12:15 - Vineri 8 Mai 2015
Str. Smardan, nr.7, Sector 3 Bucuresti

Categorii: Alte Evenimente

Are trei vacante pe an (doua city-breakuri si una de pana la 10 zile in Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania), cheltuie aproximativ 350 de euro pe sejur, inchiriaza o vila cu mai multi prieteni si se deplaseaza cu masina personala. Acesta e profilul tanarului turist roman in 2015, potrivit celui mai mare tour operator de vacante charter din piata autohtona, Christian Tour.

La ora actuala, tinerii reprezinta 20% din piata mondiala a turismului, iar procentul creste de la an la an, potrivit ITB World Travel Trends Report 2013/14.

"Aproximativ 30% din clientii Christian Tour sunt tineri. Mai mult, se observa o crestere a numarului de vacante efectuate de tineri intr-un an, implicit si o crestere a bugetului de vacanta anual. Desi aleg cazari mai modeste ca buget, cu mic-dejun sau self catering, tinerii turisti romani obisnuiesc sa cheltuie sume suplimentare la destinatie pentru diverse sporturi de agrement, distractie, excursii sau inchirieri de autoturisme", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Conform datelor celui mai mare tour operator de vacante charter din piata autohtona, tanarul turist roman are de obicei doua vacante scurte, de tip city-break, in Europa, si o vacanta de vara de sapte pana la 10 zile in Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania. Cheltuiala medie pentru un sejur este de aproximativ 300-350 euro/persoana (cazare si transport).

Tinerii amatori de vacante din Romania calatoresc frecvent in grupuri de opt pana la 10 persoane si aleg vile de inchiriat in totalitate. Opteaza frecvent pentru transportul individual (masina proprie) sau autocar. Aleg transportul cu avionul doar pentru destinatii mai indepartate care implica si traversari cu feribotul sau durate foarte lungi de condus (insula Creta, Rodos, Antalya, orase si statiuni din Spania). Un grup e adesea compus din baieti si fete in egala masura, dar ele aleg si ei platesc. Tinerele sunt cele care se ocupa de chestiunile operationale (alegerea cazarii, rezervarea, alegerea serviciilor optionale).

Potrivit unor studii internationale, scopul tinerilor care calatoresc e sa vada locuri noi, sa viziteze obiective turistice si sa isi faca prieteni, nefiind deranjati de absenta vietii de noapte a oraselor sau statiunilor in care ajung. In schimb, conform datelor Christian Tour, tinerii romani opteaza pentru destinatii cunoscute, ca acelea din Grecia, Turcia, Bulgaria si Spania, dar se orienteaza catre orasele si statiunile din aceste tari unde exista viata de noapte intensa si unde gasesc si cazari accesibile ca buget.

Destinatiile preferate ale tinerilor turisti romani sunt Laganas (Zakynthos), insula Mykonos, Ibiza (Spania), Magaluf (Spania), Nidri (Lefkada), Rodos Town si Faliraki (Rodos), Cavos si Corfu Town (Corfu), Kemer (Antalya), Hersonissos, Agios Nikolaos si Malia (Creta).

Mai multe detalii: https://www.christiantour.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1071
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

zapodeanu mihai

Adaugat in urma cu 3250 zile, 06 Mai. 2015

Adaugat de united

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .