poze primul smartphone lego vine de la motorola

Primul smartphone LEGO vine de la Motorola

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 1 Ianuarie 2016 - Joi 14 Ianuarie 2016

Categorii: Alte Evenimente

Vrei un telefon istet? Il construiesti chiar tu, sa arate asa cum vrei!

 


Lumea LEGO este una fascinanta mai ales pentru cei mari, care au dus pasiunea pentru constructie la un nivel superior.


In urma cu un an, Motorola a anuntat ca are in plan crearea si dezvoltarea primului smartphone LEGO Creator. Cum? Vrei un telefon istet? Il construiesti chiar tu, sa arate asa cum vrei!


“Vrem sa facem un hardware asemanator celui cu Android pentru software: sa dezvolte un ecosistem de dezvoltatori terti, sa coboare barierele, sa mareasca viteza de inovare si sa comprime timpii de dezvoltare”, au explicat cei de la Motorola decizia.


Ideea celor de la Motorola a fost inspirata de proiectul Phoneblocks. Google va lucra pentru accest proiect cu insusi cel care a gandit plaforma Phoneblocks pentru a scoate pe piata telefonul mobil LEGO: “Scopul nostru este de a crea o relatie mai expresiva si mai deschisa intre utilizatori, dezvoltatori si telefoane. Vrem sa oferim puterea de a decide ce poate sa faca telefonul vostru, cum arata, unde si din ce anume este facut, cat costa si cat de mult vrei sa il tii”, au mai explicat cei de la Motorola.


Proiectul, care a primit numele de Ara, este format din doua tipuri de componente: endo-uri si module. Modulele pot fi procesoare, ecrane, baterii sau tastaturi iar endo-urile sunt acele componente care unifica toate modulele.


Ce este conceptul de Phoneblocks de unde a pornit ideea? 


Dave Hakkens a avut o defectiune la aparatul de fotografiat, iar producatorul i-a recomandat acestuia sa cumpere un aparat nou. Acesta s-a gandit astfel cum ar putea sa il asambleze pentru a se putea refolosi de el: “Cand ai o problema la roata de la bicicleta, nu arunci toata bicicleta. Din pacate, facem asta cu majoritatea aparatelor electronice din jurul nostru”, a povestit atunci olandezul.


Astfel, Hakkens a ajuns la concluzia ca un dispozitiv electronic ar putea fi modernizat mult mai usor daca majoritatea componentelor sale ar fi construite din module distincte, precum caramizile de LEGO. Asa a luat nastere conceptul de Phoneblocks, prin care orice piese electronica este atasata individual pe o placa speciala.


Cei de la Motorola au invitat oamenii din intreaga lume sa vina cu idei, in calitate de voluntari. In schimbul unei idei, poti primi reducere la achizitionarea telefonului, iar cei mai activi 100 de voluntari vor primi modelele gratis.

Mai multe detalii: http://www.noriel.ro/lego-creator

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1314
Cuvinte cheie: Bucuresti
ninja praetorianel

Adaugat in urma cu 3080 zile, 23 Oct. 2015

Adaugat de Praetorian

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1380

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .