poze seara fermecata

Seara Fermecata

Bucuresti , Bucuresti. Joi 8 Octombrie 2009 19:00
Ceainaria Act

Categorii: Alte Evenimente

Lectura Basme cu Marius Damian.

Marius Damian s-a născut la Focşani în anul 1979. Este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală din Târgu Mureş, unde a absolvit clasa de actorie, profesor Ion Săsăran, în anul 2003.
Primul impuls către meşteşugul artei de pe scândură, i-a fost dat de profoserii liceului militar Ştefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, care îl comparau des cu soldatul Sveik.
După terminarea facultăţii a fost colaborator al Teatrul Naţional Târgu Mureş, angajat al Teatrului de Stat Oradea, perioadă în care a avut ocazia să cunoască mediul teatral de stat, cu toate atributele şi neajunsurile sale, experienţă pe care o consideră necesară în formarea structurii profesionale şi mentale, deosebit de importantă în înţelegerea coordonatelor primare ale vieţii de actor, un stadiu pe care, dacă mai este posibil, e bine să nu îl sari, dar nici în care să nu rămâi pe viaţă.
Din 2006 locuieşte în capitală şi colaborează cu teatre independente unele de renume, precum Teatrul Act Bucureşti, şi unele mai tinere precum Teatrul 74 Tg. Mureş şi Teatrul Joint Bucureşti.
În 2004 a primit Marele Premiu al Galei Tânărului Actor, pentru spectacolul "Netotu", regia Cristian Juncu, iar în 2007 acelaşi spectacol, este premiat în cadrul Festivalului Pledez pentru Tineri de la Piatra Neamţ.
Îl mai puteţi vedea la Teatrul Act în spectacolul "Capra sau cine e Sylvia?" de Edward Albee în regia domnului Alexandru Dabija şi în "11. Mănâncă-ţi aproapele", producţie Teatrul Joint, în regia lui Vitalie Bichir, unde semnează deasemenea şi textul spectacolului.
Crede într-un teatru liber, dar cu un fond adevărat, lucru greu de găsit, de păstrat, de întreţinut (nu doar financiar!) şi de predat mai departe în slujba unui meşteşug care poate pieri doar dacă nu suntem conştienţi de puterea sa reală şi magicul său atât de special.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 444
iulia kacser

Adaugat in urma cu 3792 zile, 06 Oct. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 23 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
  • Ai ceva de zis?

    .