poze vino i salveaza o via a doneaza sange la sun plaza

Vino și salvează o viață! Donează sânge la Sun Plaza!

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 24 Mai 2019 09:00 - Duminică 26 Mai 2019
SUN PLAZA SHOPPING CENTER, Calea Vacaresti 391

Categorii: Alte Evenimente

Vino și salvează o viață! Donează sânge la Sun Plaza!

Sun Plaza și Asociația React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din București (CTS București) și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, desfășoară a opta ediție a campaniei ”Dăruiește timp un pic altfel, donează sânge!”. Persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienții din spitale sunt așteptate la intrarea principală din Sun Plaza – Esplanada Sud, în perioada 24-26 mai, între orele 9.00 și 13.00.

În cadrul campaniei, recoltarea de sânge este realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță, folosind instrumente de unică folosință. La fiecare donare se recoltează 450 ml de sânge, din care se obțin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a până la trei vieți omenești.

Dacă vrei și tu să donezi sânge, te așteptăm în Sun Plaza cu cartea de identitate, odihnit, hidratat și cu micul dejun consumat (un sandwich cu carne slabă, legume și fructe – banană, avocado, ananas, preferabil fără lactate). Este important să nu fumezi înainte și după donare, timp de o oră.

Condiții minime pentru donare:
– să ai între 18 și 60 de ani
– greutatea cuprinsă între 50 și 100 kg (femeile), 60 și 110 kg (bărbații)
– să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 – 6 luni
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 72 de ore înaintea donării
– să nu fi suferit de hepatită – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie,
bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6
dioptrii
– pentru femei: să nu fii însărcinată, în perioada de lăuzie, de alaptare sau în cea menstruală (trebuie sa treacă minim 5 zile de la ultima zi a menstruației).
Mai multe informații despre condițiile de donare găsești pe www.pentruviata.com

Înainte de donare vei completa un formular și apoi vei beneficia de un consult medical rapid (anamneză, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului și hemoglobinei etc.), în urma căruia medicii vor decide dacă ești apt pentru donare.

De asemenea, dacă ai între 18 și 45 de ani, te poți înscrie cu această ocazie și în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice pentru a deveni donator voluntar de celule stem hematopoietice. Vei fi consiliat de personalul medical și după semnarea consimțământului vei completa un chestionar. Te înscrii în registru și dacă vreodată caracteristicile tale genetice se vor potrivi cu ale unui pacient care are nevoie de transplant de celule stem hematopoietice, vei fi contactat și vei putea salva o viață.

În ediția precedentă a campaniei ”Dăruiește timp un pic altfel, donează sânge!”, din august-septembrie 2018, 194 de persoane au răspuns apelului. Dintre acestea, 129 au fost declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 58.05 de litri de sânge, cantitate care a ajutat la salvarea a 323 de pacienți internați în spitalele din Capitală. În cadrul acestor campanii, donarea de sânge este benevolă (nu se oferă bonuri de masă și adeverințe).
Mai multe detalii pe www.sun-plaza.ro și pe pagina de Facebook Sun Plaza.
***
Sun Plaza
Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.
Având patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor și cu o parcare subterană cu 2.000 de locuri care se întinde pe două niveluri, Sun Plaza este centrul comercial al tuturor, o oază a cumpărăturilor și relaxării.
Centrul comercial a trecut recent prin cel mai amplu proces de reconfigurare desfășurat pe piața de retail din București. Peste 20.000 de metri pătrați de spații comerciale au făcut obiectul reconfigurărilor, dintre care 11.000 într-o aripă nou construită în care au fost inaugurate peste 40 de noi magazine, Sun Plaza având în prezent un grad de ocupare de 100%.
În plus, centrul comercial a trecut și printr-o acțiune de reîmprospătare a designului, fiind realizate două noi piațete, reconfigurate alte două, în timp ce pasajul de acces către stația de metrou Piața Sudului și alte spații din cadrul mall-ului au fost decorate cu creații grafice realizate de către Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer. www.sun-plaza.ro


Despre Asociația React
Asociația React este o organizație neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități prospere: sănătate, educație, economie socială și dezvoltare comunitară.
Proiectele implementate produc schimbări majore în viața oamenilor prin intervenții adaptate și implicare activă. În cei treisprezece ani de la înființare, peste 1 milion de români au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităților derulate de Asociaţia React. Impactul proiectelor este confirmat de cele 19 premii de excelență naționale și internaționale primite, care poziționează asociaţia printre cele mai premiate organizații neguvernamentale din România.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/801408986908272/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 594

Eveniment postat de organizator

alina lupuleac

Adaugat in urma cu 1793 zile, 22 Mai. 2019

Adaugat de AlinaDSP

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 51

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .