poze sorin poclitaru lanseaza o carte si jumatate

Sorin Poclitaru lansează “O carte…şi jumătate”

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 6 Martie 2012 20:30 - Marţi 6 Martie 2012
Mojo Music Club, Stre. Gabroveni, Nr. 14

Categorii: Cluburi si Discoteci , Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte

Sorin Poclitaru face parte din categoria oamenilor cărora dacă le dai încredere şi le deschizi o uşă, rişti să nu o mai poţi închide niciodată. Vă spun cu mâna pe inimă că nu ştiu cine a deschis uşa de la camera poetului Sorin Poclitaru, dar vă asigur că ea va fi mai greu de închis decât Cutia Pandorei.

Dacă mă luaţi repede, nu aş putea să vă spun câte cărţi a scris sau cum se numesc fiecare în parte: sigur 4 cărţi de poezii, un basm în versuri şi o cărţulie de versuri pentru copii. Cât despre numărul pieselor folk scrise pe versuri de Sorin Poclitaru, aici expresia care ar descrie cel mai bine acest aspect ar fi una manelistica “Fără număr!“.

În luna martie, “biblioteca Sorin Poclitaru” se completează cu încă o carte…şi jumătate. Sau, dacă vreţi mai oficial, Sorin Poclitaru lansează O carte…şi jumătate. Nu e o greşeală şi nici o metaforă în adevăratul sens al cuvântului. Vorbim de o carte de poezii în cel mai clasic stil Poclitaru şi de o…jumătate de carte de poezii dedicate copiilor. Sau dacă vreţi, o jumătate de carte pentru “jumătăţi” de oameni. Cărţile “2 în 1″ vor apărea la Editura EuroGraph din Cluj-Napoca iar in data de 6 martie la Bucureşti, Club Mojo. Participa Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Marius Daşcău, Adrian Bezna, Ioana Pînzariu, Cătălin Ungureanu, Constantin Neculae si Anamaria Maranda.
Poetul Sorin Poclitaru nu este cu nimic diferit de omul Sorin Poclitaru. Amândoi stau prost cu simţul măsurii (pizza “de neam prost” acasă la Sorin, în “La Bomba”, are 1.2 kg!! iar 8 cărţi de poezii în 3 ani nu e deloc puţin), nu se formalizează prea tare indiferent de situaţie şi anturaj, trec uşor de la dragoste la parodie şi de la patriotism la satiră. Poezia lui Sorin nu te bagă în vreo transă (deşi nu de puţine ori îţi fixează un nod de lacrimi în gât), nu ascunde vreun metafizic perfid, dar are marea calitate de a-ţi spune poveşti pe care le-ai trăit odată.

Asadar va asteptam cu mic cu mare pe 6 martie in Mojo, la ora 20:30.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 657
Cuvinte cheie: Bucuresti
micky

Adaugat in urma cu 4439 zile, 01 Mar. 2012

Adaugat de micky1441

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 85

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .