poze proconsul

Proconsul

Bucuresti , Bucuresti. Joi 1 Aprilie 2010 21:00
Calea Plevnei No. 61

Categorii: Cluburi si Discoteci , Muzica si Concerte

Concert Proconsul @ The Silver Church

Ti-e frica sa iesi din casa pe 1 Aprilie ca sa nu fii pacalit?

Silver Church si Proconsul iti fac o invitatie de care nu trebuie sa te temi!

Vino pe 1 aprilie de la ora 21.00 sa asculti cea mai buna muzica din 80 si de azi, live, cu una dintre cele mai bune trupe ale ultimilor ani: Proconsul!

In 1999 devin cunoscuti, desi cantau de mult timp impreuna, cu maxi single-ul de debut De la rusi...

Convinsi ca pot reusi pe scena mare, isi schimba numele din "Take five" in Proconsul, si compun primele piese originale. Materialul care contine si piesele De la rusi..., Barosanu' se bucura de succes imediat.

In 2000, cu piesa Cerul obtin Locul 3 la Festivalul de la Mamaia, Sectiunea creatie.



A fost o perioada in care lucrurile mergeau greu pentru formatie si baietii au fost nevoiti sa vanda din instrumente pentru a putea ramane impreuna (acest moment a inspirat piesa "Fara prieteni"). Fara stirea colegilor, Dragos Dinca a trimis piesa la preselectie la Mamaia si, surprinzator pentru ei, se si califica.

In acelasi an, apare albumul Tatuaj in care sunt incluse piesele Cerul, Fata cu tatuaj, De la Rusi.

Proconsul este prima trupa din Romania care castiga Trofeul Cerbul de Aur.



In anul 2001, Proconsul lanseaza un nou album: "Mi-ai luat inima". Acest album a avut foarte mare succes cu single-uri ca: Zbor, Mi-ai luat inima, Cerul, Despre tine, Spune-mi despre noi si s-a vandut in peste 50.000 exemplare.

In 2002 Karcsi paraseste formatia, locul lui fiind luat de Florin Barbu, ex Blazzaj. Primul concert in noua componenta a fost pe 1 Martie, la Pitesti.

In 2002, albumul "Mi-ai luat inima" se transforma in album de aur, datorita celor peste 50.000 unitati vandute. In acelasi an, impreuna cu copiii Scolii Americane, formatia lanseaza single-ul "Mama Terra", ocazie cu care se reediteaza albumul "Mi-ai luat inima" intr-o editie speciala, avand aceasta piesa bonus track.

Acest album a fost foarte apreciat de public, deja obisnuit cu piese Proconsul, astfel ca acompania formatia la fiecare show. "Zbor" continua seria baladelor cu bricheta aprinsa, "Mi-ai luat inima" si "Spune-mi despre noi" sunt puncte principale de atractie si misca multimile, iar "Prima Zapada", "Despre Tine" sau "Scrisoare" raman trufandale pentru prieteni in cluburi. "Mama Terra" ramane bonusul nedreptatit la Eurovision. Povestile continua...



In 2003 apare al patrulea produs "10 Povesti" iar single-ul "Nu mi-e bine fara tine" are un videoclip inedit si prefateaza un disc cu 10 povesti de dragoste care se vinde si el, pe o piata muzicala efervescenta dar foarte piratata in peste 20.000 de unitati.

Urmeaza in 2004 albumul "5" care marcheaza cinci ani de Proconsul si cinci albume scoase. Albumul contine numai piese de 5 stele ale celor cinci membrii si arata o maturitate componistica la care a ajuns grupul in cei 5 ani de la debut.

In 2005 concertul "Balade.Pentru tine" sustinut la Teatrul National din Bucuresti se bucura de o mare apreciere a publicului fiind urmat de un disc live "Balade. Pentru tine "

Multe premii si distinctii de genul Cel mai bun grup al anului, Cea mai buna piesa a anului, Cea mai buna voce masculina a anului completeaza palmaresul trupei, dar cel mai pretios trofeu dintre toate este dragostea aratata de fanii lor in toti acesti ani, fani al caror numar este in continua crestere si a caror varsta se situeaza intre 17-60 de ani.

Concretizarea a trei ani de munca creativa, si noua luni de studio, in 2007, albumul "Da mai departe" aduce aceleasi sonoritati complexe si melodii frumoase- semnatura "Proconsul".Orchestratii de natura clasica cu full strings orchestra la "Tu", balade, rock, precum si un tribut adus trupei favorite Toto (Nu plange), toate sunt pe acest CD.

Pe 28 noiembrie 2009 la Sala Palatului au avut un concert de lansare a noului album intitulat "Sens Unic", concert ce a facut dovada maturitatii formatiei, ajunsa la 10 ani de activitate.

Parteneri media : Europa Fm si Jurnalul National

Pret bilet: 20 lei
Rezervari bilete la tel. 0722.659.943

Mai multe detalii: http://www.tscarena.ro/tsca/node/17366

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1524
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
silver church club

Adaugat in urma cu 5155 zile, 15 Mar. 2010

Adaugat de thesilverchurch

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 13

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .