poze ecstatic dance bucharest
poze ecstatic dance bucharest poze ecstatic dance bucharest poze ecstatic dance bucharest

Ecstatic Dance Bucharest

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 6 Mai 2016 19:00
Str. Mihai Eminescu Nr 127

Categorii: Cluburi si Discoteci

Experimenteaza 4 ore de dans liber, DJ mix, incalzire ghidata, muzica live

O călătorie săptămânală de transformare prin mișcare liberă conștientă și muzică

Vineri
6 mai 2016
19.00 – 23.00
Hermitage. Urban spiritual hub
Str. Mihai Eminescu nr. 127

DJ MIX: DUMITRU (20.00 – 22.30)
*
Sound Healing (22.30 – 23.00):
CIPRIANA ȘERBU
Liră pentatonică
*
Warm-up (19.00 - 20.00):
ARGENTINA STOICA
Realiniere corporală

În fiecare săptămână * Ești binevenit indiferent de vârstă * Vino cu haine lejere * Mișcă-te cum vrei * Găsește-te pe tine dansând!

Din respect pentru ceilalți, te rugăm vino fără să fi consumat alcool sau alte substanțe, fără să porți parfum, lasă pantofii și conversațiile în afara ringului de dans.

Intrare: 40 de lei
Intrare cu RSVP (e-mail de confirmare pe edansdininima@gmail.com): 35 lei
Abonament (4 întâlniri oricând): 120 lei


Ecstatic Dance Bucharest face parte din comunitatea internațională Ecstatic Dance.
Vizitează-ne pagina: http://ecstaticdance.org/bucharest

∞ ❤ ☮ ❀ ♪ ♫ ♩ ♬ ๑ ☾ ✮ ☀ ✮ ☽ ๑ ♪ ♫ ♩ ♬ ❀ ☮ ❤ ∞

Seara începe cu o oră de încălzire, în care ne punem în mișcare și ne aducem atenția asupra corpului, ne familiarizăm cu spațiul și cu cei care ne sunt alături în această experiență. Poți participa la clasa organizată de noi sau îți poți face, în acest timp, propria încălzire. Profesori, îndrumători, coregrafi sau oameni pasionați de mișcare – facilitatorii pe care îi invităm ne ajută să ne punem în dispoziția fizică și sufletească pentru a trăi dansul cu toată prezența.

Pe 6 mai împlinim douăzeci de ediții Ecstatic Dance! De cinci luni încoace dansăm, ne descoperim într-o multitudine de ipostaze, ne împrietenim și ne apropiem într-o comunitate, cadru care adună tot mai multe inițiative și daruri creative și generoase. Printre cei care au de oferit bucuria și experiența lor în practici de mișcare conștientă este Argentina Stoica, care ne pregătește de data asta pentru dans, printr-o oră de refacere a simetriei corporale. Încălzirea ei cuprinde o secvență de elemente de stretching și yoga, alese pentru a ne inspira relaxare fizică și metală și pentru a ne insufla atenție, flexibilitate și naturalețe în mișcări.

Spațiul se deschide pentru dans liber după întâlnirea în cerc, la care aflăm ce este, de ce e important și ce urmează să se întâmple la Ecstatic Dance, care este rostul acordului și de ce merită să aducem o intenție în dansul nostru. Apoi, pentru două ore jumătate, muzica înlocuiește cuvintele, iar mișcarea devine limba universală în care ne exprimăm trăirile.

Muzica aleasă pentru experiența Ecstatic Dance invocă o diversitate de genuri și stiluri, mixate de DJ profesioniști, cu preocupare pentru crearea unei călătorii muzicale epice. Piese ambientale și atmosferice introduc sunete instrumentale și vocale din care se naște beat-ul, urmărit apoi în creșterea sa organică, de la mid-tempo la ritmuri intense și înapoi către sound-uri fluide.

Vineri 6 mai, ne bucurăm să-l primim pentru prima dată la pupitrul de DJ Ecstatic Dance pe Dumitru, ale cărui beat-uri fac să vibreze podele și să răsune păduri la petreceri in&outdoor. Și cum Dumitru ne spune despre el, este în primul rând "...om cu de toate. Îmi place să ascult/ să pun muzică pentru copii mari, care mă face să râd, să mă bucur și să dansez. Combin noul cu vechiul, seriosul cu caterinca și kitschul cu poezia. Intenția mea pentru ringul de la Ecstatic Dance este să creez un spațiu fără inhibiții și frici, în care ne vedem cu rele și cu bune, să ne acceptăm și să ne bucurăm de prezent."

Această ediție ne aduce o invitată nouă și la Sound Healing: Cipriana Șerbu, care vine cu cântecul armonios al inspirației sale, pus în plan muzical printr-o minunată liră pentatonică, cioplită chiar de ea. Cipriana este una dintre energiile creatoare ale proiectului Waldorf Neaoș, care printre numeroase activități de educație non-formală pentru copii, organizează ateliere de cioplit și cântat la liră pentru orice pasionat de muzică și DIY. "De câțiva ani, lira îmi tot oferă prilejuri de armonizare cu mine și cu ceilalți. Îmi doresc să ofer posibilitatea cât mai multor oameni de a se bucura de sunetele calde și luminoase ale acestui instrument care are capacitatea de a ne deschide urechile și inimile în cel mai blând mod posibil."(Cipriana Șerbu)

Andrei Dutchevici ne aduce și de această dată energia vindecătoare Reiki prin palmele și intențiile sale. Pătura cu steluțe așezată în zona altarului este o invitație la o ședință de echilibrare energetică, pe care Andrei o dăruiește comunității atunci când nu se află pe ringul de dans. Inițiativa lui ne încurajează să contribuim la răspândirea generozității, unul dintre modurile cele mai la îndemână fiind donația.

B/Darul Comunității este un bufet non alcoolic în stil „Economia darului”, de unde nu lipsește apa de izvor, ceaiul cald, sucul de cătină energizant, uneori kombucha și ce are fiecare mai gustos de oferit. Încurajăm contribuțiile în bani sau băuturi sau preparate făcute în casă, vegane, sănătoase și etichetate, precum și responsabilitatea pentru reducerea consumului de ambalaje și reciclare. Te rugăm vino cu sticla/cana/paharul tău, pentru a ne ajuta să punem capăt la unica folosință.

Ecstatic Dance este un fenomen global, cu centrul pe coasta de vest a Statelor Unite, care se dezvoltă de 15 ani în jurul dansului liber conștient și muzicii mixate electronic, adună împreună comunități și influențează viețile a milioane de oameni. Elementele centrale ale Ecstatic Dance sunt dansul liber, muzica eclectică mixată electronic, spațiul sacru non-verbal, facilitarea – DJ, îndrumători, ghizi, șamani - și intenția adusă în dans de fiecare coparticipant.

Ecstatic Dance susține procesele de autocunoaștere și exprimare liberă prin mișcare și încurajează un mediu de acceptare și siguranță în care relaționarea se petrece la un nivel profun uman și dă un nou sens ideii de comunitate. Dintr-o perspectivă mai amplă, Ecstatic Dance face parte dintr-o nouă cultură, care evoluează prin răspunsurile consistente date nevoilor de libertate și expresie, de interacțiuni autentice, de restaurare a relației cu ciclurile naturale și cosmice și reintegrare a ritualului în contextul vieții moderne, urbane și tehnologizate.

Mai multe detalii: http://ecstaticdance.org/bucharest

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1108

Eveniment postat de organizator

cynthia canela

Adaugat in urma cu 2916 zile, 30 Apr. 2016

Adaugat de cyncinnamon

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 13

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .