poze 5 locuri de vazut in concediu mari capodopere ale arhitecturii
poze 5 locuri de vazut in concediu mari capodopere ale arhitecturii poze 5 locuri de vazut in concediu mari capodopere ale arhitecturii poze 5 locuri de vazut in concediu mari capodopere ale arhitecturii

5 locuri de văzut în concediu - Mari capodopere ale arhitecturii

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 11 Aprilie 2017 19:00 - Marţi 11 Aprilie 2017
Fundația Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, București

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Ştii deja unde pleci în concediu vara asta? Cursul Marile capodopere ale Arhitecturii, ce începe din 11 aprilie, ora 19.00, la Fundația Calea Victoriei, te ajută să te hotărăști. Pune pe lista cu ”de văzut neapărat” următoarele cinci locuri despre care lectorul Raluca Mocanu ne-a povestit cele mai interesante detalii:

Pompei

Multe picturi descoperite acolo au fost cenzurate în secolul al XIX-lea. În sit, imaginile considerate deranjante pentru gustul epocii au fost acoperite cu mortar. Operele de artă de acelaşi tip, depozitate în muzeul din Napoli, au fost încuiate într-un cabinet secret la ordinul regelui Francisc I şi accesibile doar “oamenilor maturi cu calităţi morale respectabile”. Acest cabinet a fost redeschis permanent abia în anii 2000.

Atena

Templele greceşti erau policrome, nu aşa sobre cum le cunoaştem astăzi. Pe Parthenon testele au evidenţiat urmele unor culori intense, cum ar fi roşu, albastru sau verde. Sculpturile extrase din Parthenon şi duse de Lordul Elgin în Anglia păstrează foarte puţine urme de culoare, în schimb. Ele au fost curăţate în repetate rânduri, agresiv, în spiritul ideeii că erau la origine de un alb imaculat.

Castelul Carcassone

Cetatea a fost în evul mediu centrul credinţei catare, considerată erezie de către papalitate. Contra ei a pornit singura cruciadă purtată pe teritoriu european. Predarea castelului, după două săptămâni de asediu, este pictată în manuscrisele din epocă.

El Escorial

Instrucţiunile lui Filip al II-lea către arhitectul Toledo la construirea mănăstirii “El Escorial“, de peste 500 de ani necropola monarhiei spaniole, au fost simple. Monarh absolutist, Filip a dictat: “Vreau simplitate în construcţie şi să transpară un aer sever, indiferent din ce parte va fi privit. Vreau să emane aristocraţie, fără aroganţă, şi maiestuozitate, fără ostentaţie”. Pe lângă scopurile şi destinaţiile sale iniţiale, Escurialul a ajuns cu timpul un imens muzeu de artă care, paradoxal, adăposteşte între zidurile sale reci şi sumbre numeroase capodopere ale geniului uman.

Casa Mila

Arhitectul Gaudi a gândit la casa Mila un sistem original de susţinere. Casa este precum un organism viu care poate fi adaptat uşor viitoarelor cerinţe. Apartamentele pot fi reîmpărţite, unite, micşorate sau eliminate total, lăsând tot spaţiul etajului liber. Conceptul de plan deschis este expus de Gaudi cu peste 20 de ani înainte de timpul său. Această flexibilitate a permis ca etajul principal să fie de-a lungul timpului apartament de locuit, spaţiu de birouri, sală de bingo şi astăzi spaţiu expoziţional.

Vrei mai multe poveşti? Te aşteptăm marți, 11 aprilie la cursul Mari capodopere ale arhitecturii. Cu siguranţă îţi va deschide pofta pentru călătorii. :)

Scrie-ne pe contact@victoriei.ro să ne anunți că vii și achită taxa de participare, ca să rezervi locul. Cele cinci întâlniri de curs se țin cu frecvență săptămânală, la sediul Fundației Calea Victoriei – str. Popa Soare nr. 40, et. 1, București.

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2017/mari-capodopere-ale-arhitecturii/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 688

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2547 zile, 07 Apr. 2017

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .