poze arhitectii bucurestiului si cladirile de patrimoniu ale orasului
poze arhitectii bucurestiului si cladirile de patrimoniu ale orasului poze arhitectii bucurestiului si cladirile de patrimoniu ale orasului poze arhitectii bucurestiului si cladirile de patrimoniu ale orasului

Arhitecţii Bucureştiului şi clădirile de patrimoniu ale oraşului

Bucuresti , Bucuresti. Joi 14 Septembrie 2017 19:00
str. Popa Soare 40, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Știi câte comori arhitecturale poți găsi în București? Din 14 septembrie, ai la Fundația Calea Victoriei trei seri de povești despre Arhitecții Bucureștiului și clădirile de patrimoniu ale orașului. Cursul este prezentat de Anita Sterea, din perspectivă istorică. Plimbându-te prin Centrul Vechi sigur ai observat deja Palatul CEC, Palatul Băncii Naționale a României sau impunătoarea clădire a fostului Palat al Poștelor. Ce-ar fi să afli mai multe despre cei care le-au construit și despre felul în care apariția lor a schimbat peisajul Bucureștilor de demult?

Cum crezi că au reacționat localnicii din vremea clădirilor bogat ornamentate, specifice perioadei Belle Epoque atunci când au apărut primele imobile moderniste? Poate știi deja, în perioada interbelică Bulevardul Magheru era una dintre cele mai avangardiste artere europene.

Vei afla la curs cum au reușit arhitecţii francezi sau români să transforme un oraş cu pronunțat iz oriental într-unul cu adevărat european. Albert Galleron, Paul Gottereau, Louis Blanc, Ion D. Berindei, Dimitrie Maimarolu sunt doar câteva dintre numele despre care se va discuta.
Ai să afli și cine au fost inițiatorii celebrului stil neoromânesc și vei putea, la final de curs, să îi recunoști caracteristicile în plimbările tale prin oraș. Operele lui Ion Mincu, Grigore şi Cristofi Cerchez, Petre Antonescu, Nicolae Ghika-Budeşti sau Toma Socolescu îți vor capta atenţia cu îndrăzneala şi inspiraţia cu care au abordat un stil arhitectural autohton.

Perioada interbelică a fost marcată de modernism şi Art Deco. Clădirile gândite de Marcel Iancu, Radu Dudescu, Horia Creangă sau Duiliu Marcu s-au integrat armonios, în cele din urmă, în peisajul bucureștean.

Pe parcursul întâlnirilor se vor folosi imagini de arhivă sau contemporane cu clădiri de patrimoniu din Bucureşti, ca să-ți poți lua reperele vizuale necesare.

Cele trei întâlniri ale cursului au loc seara, din 14 septembrie, de la 19.00, la sediul fundației, pe strada Popa Soare, la numărul 40. Taxa de participare este de 165 de lei, iar înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/arhitectii-bucurestiului-si-cladirile-de-patrimoniu-ale-orasului/

Pret bilet: 165 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 707

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 901 zile, 08 Sep. 2017

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 732

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .