poze atelier online de jurnalism narativ 28 iunie 2 iulie

Atelier online de jurnalism narativ (28 iunie – 2 iulie)

Bucuresti , Bucuresti. Luni 28 Iunie 2021 19:00 - Luni 28 Iunie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/14

Scrii mai bine, dacă exersezi mai des. Găsești unghiuri de abordare mai interesante pentru cititori și scrii povești care captivează, dacă urmezi pașii necesari pregătirii unui articol.

Participă vara asta la Atelierul online de jurnalism narativ (28 iunie – 2 iulie) susținut de jurnalista Ani Sandu și află ce trebuie să faci ca să scrii despre lucrurile care-ți plac astfel încât să le trezești și altora curiozitatea:
Atelierul de jurnalism narativ este pentru cei care vor să scrie mai bine despre ei sau despre ceilalţi. Pentru cei curioşi despre cum funcţionează lumea în care trăim, care vor să le arate şi explice şi altora ce-au descoperit. Pentru cei care caută un sens în lucrurile care ni se întâmplă.

Fiecare cursant va porni de la prima întâlnire cu o idee pe care vrea s-o documenteze şi despre care vrea să scrie. Poate fi ceva ce i s-a întâmplat şi crede că merită să fie ştiut de lumea întreagă. Poate fi o persoană care i-a marcat viaţa, cineva drag pe care l-a pierdut sau cineva pe care nu-l cunoaşte, dar pe care îşi doreşte să-l întâlnească. Poate fi o comunitate în care se întâmplă ceva remarcabil. Ceva ce îl intrigă şi despre care vrea să afle mai multe.

Vom discuta ideile împreună, vom începe procesul de documentare şi vom scrie pe baza documentării făcute. Vom funcţiona ca un atelier, cu lucruri de scris sau documentat de la o întâlnire la alta. Ne vom axa pe exemple şi exerciţii practice de interviu, documentare şi scriitură.

Vom discuta despre principiile jurnalismului narativ, cum strângem informaţii relevante, cum le structurăm şi cum rescriem. Vom lucra împreună pe texte, iar fiecare participant va primi feedback.

Principiile de bază pe care le urmărim presupun ca în textele pe care le scriem să avem personaje, scene, conflict, detalii semnificative şi o idee mai mare în spatele a ce povestim. Iar totul trebuie să fie documentat şi verificabil. Nu vom inventa de dragul poveştii.

Vom porni de la ideile propuse, le vom documenta şi vom scrie poveştile într-un articol de jurnalism narativ. La final vom discuta despre cum rescriem textul pentru ca povestea să fie şi mai bună.

Întâlnirile online vor fi structurate astfel:

1. Prezentarea şi discutarea ideilor de subiecte, plan de documentare.

2. Tehnici de interviu şi observaţie – cum obţinem informaţiile de care avem nevoie pentru un text narativ.

3. Cum scriem – exerciţii de scriere narativă.

4. Organizare şi structură – cum prezentăm informaţiile astfel încât cititorul să rămână alături de noi.

5. Cum edităm şi rescriem.

Cele cinci întâlniri ale atelierului online de jurnalism narativ au loc zilnic, de la 19.00-21.00, începând din 28 iunie. Taxa de participare este 400 de lei și o poți plăti online, direct de pe site.

Cu o zi înainte de data începerii primești pe mail linkul unde vei urmări cursul live, online. Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou atelierul de jurnalism, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/atelier-online-de-jurnalism-narativ/

Pret bilet: 400 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 238

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1021 zile, 11 Iun. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .