poze ateliere de heraldica la muzeul antipa

Ateliere de heraldică la Muzeul Antipa

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 24 Februarie 2018 13:00 - Sâmbătă 24 Februarie 2018
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 15/20

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită în zilele de sâmbătă, 17 februarie (de la 10:15) și 24 februarie (începând cu ora 13:00) să participați la două ateliere de heraldică susținute de tânărul istoric Alexandru Bușă!

Pe parcursul acestor ateliere veți învăța despre însemnele care intră în componența blazoanelor, despre tipul, culoarea și textura materialelor pe care sunt construite acestea și vă veți alcătui propriul blazon sub îndrumarea unor profesioniști.

Fenomenul heraldic s-a manifestat în istorie începând cu Evul Mediu, însemnele specifice fiind necesare în distingerea participanților la luptă, deoarece fețele lor erau acoperite cu coifuri metalice. Mai târziu, combatanții și-au pictat scuturile, pentru a fi ușor de memorat și de recunoscut de la distanță mare.

Odată cu trecerea timpului, oamenii au perfecționat felul de elaborare al simbolurilor heraldice, păstrând totuși elementele cheie care au fost folosite încă de la începuturi, cum ar fi: armele, plantele sau animalele plasate pe un scut sau inserate în compoziția stemelor reprezentate pe diverse alte obiecte.

Dacă vreți să vă construiți propriul blazon, sunteți curioși să aflați despre începuturile heraldicii sau sunteți pasionați de misterele castelelor magice și vreți să descoperiți cum a fost construit blazonul școlii Hogwarts din seria romanelor celebrei autoare J. K. Rowling, vă așteptăm sâmbătă să vă alăturați echipei noastre de istorici!

Înscrierile se pot face pe e-mail info@antipa.ro. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, iar participarea este gratuită.

Parteneri media: UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com,HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Mai multe detalii: http://antipa.ro/ro/categories/25/pages/795

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 518

Eveniment postat de organizator

muzeul antipa

Adaugat in urma cu 2251 zile, 20 Feb. 2018

Adaugat de florentinap

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 47

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .