poze conace si case boieresti din romania

Conace şi case boiereşti din România

Bucuresti , Bucuresti. Luni 13 Ianuarie 2020 19:00 - Luni 13 Ianuarie 2020
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Ești plimbăreț pasionat și ai vrea să știi mai multe despre istoria locurilor prin care călătorești? Fundația Calea Victoriei are pentru tine un curs care îți oferă informație consistentă și bine documentată despre cele mai interesante Conace și case boierești din România.

Chiar așa se și numește cursul pe care istoricul Anita Sterea îl începe din 13 ianuarie, ora 19.00, la sediul fundației.

România are în prezent aproximativ 100 de conace şi case boiereşti ce fac parte din patrimoniul naţional. Multe dintre ele sunt în paragină, altele au fost salvate de oameni inimoşi, care au înţeles că patrimoniul istoric trebuie protejat.

Ce înseamnă conac? O casă boierească la ţară. Deşi sunt clădiri spectaculoase, construite de oameni celebri, şi au fost martore la importante momente istorice, accesul greoi către zona în care se află - sate româneşti pierdute pe hartă - le-a aruncat într-un con de umbra.

Pe lângă conace deja celebre, cum ar fi cel al Brătienilor, de la Floreşti, sau conacul Bellu, de la Urlaţi, la acest curs descoperi conace mai puţin cunoscute sau chiar uitate. Afli lucruri interesante despre conacul lui Mihail Kogălniceanu, de la Murfatlar, conacul Vasile Alecsandri, de la Mirceşti sau conacul lui Alexandru Marghiloman, de la Hagieşti.

Tot la acest curs redescoperi, prin poveşti şi fotografii, case memoriale sau case care au fost donate de oameni cu funcţii locale pentru a găzdui instituţii de cultură. Casa memorială George Enescu de la Sinaia, casa memorială Mihail Sadoveanu din Iaşi, Casa Universitarilor din Craiova sau Iaşi, precum şi despre Casa Carabatescu din Târgu-Jiu – acum sediul Băncii Naţionale sucursala Gorj sunt doar câteva dintre obiectivele culturale pe care merită să le incluzi pe lista ta cu locuri de vizitat.

Cele două şedinţe ale cursului despre istoria conacelor şi a caselor boiereşti din România vor fi însoţite de poveşti savuroase şi imagini de arhivă sau contemporane. Uite ce vor conține:

1. Conacele României. Conacul lui Mihail Kogălniceanu de la Murfatlar, conacul Vasile Alecsandri de la Mirceşti, conacul lui Alexandru Marghiloman de la Hagieşti, Conacul Octavian Goga, Conacul Evanghelie Zappa, Conacele Orezeanu, Oteteleşanu, Negruzzi, Cantacuzino şi Conacul Golescu.

2. Case boiereşti din România. Casa memorială George Enescu de la Sinaia, casa memorială Mihail Sadoveanu din Iaşi, Casa Universitarilor din Craiova sau Iaşi, Casa Carabatescu din Târgu-Jiu

Cursul începe din 13 ianuarie, ora 19.00, și are loc la Fundația Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti nr. 47, et. 1, București. Te poți înscrie la contact@victoriei.ro, taxa de participare este de 150 de lei. Mai multe informații găsești pe www.victoriei.ro

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/conace-si-case-boieresti-din-romaniei-o-istorie-ascunsa/

Pret bilet: 150 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 914

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1527 zile, 24 Dec. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .