poze cum imi gasesc vocatia atelier pentru liceeni 2 6 septembrie

Cum îmi găsesc vocaţia? Atelier pentru liceeni (2-6 septembrie)

Bucuresti , Bucuresti. Luni 2 Septembrie 2019 16:30 - Vineri 6 Septembrie 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/14

Câți oameni mulțumiți sau chiar fericiți la jobul lor cunoști? Atunci când te ocupi de ceva ce te pasionează şi îţi pune abilităţile în valoare, ai toate şansele să fii unul dintre puţinii oameni care se bucură de munca pe care o fac.

Ca să descoperi mai uşor la ce eşti bun şi ce fel de job ţi s-ar potrivi, în funcţie de personalitatea, preocupările şi skill-urile tale native, vino din 2 septembrie la Atelierul pentru liceeni „Cum îmi găsesc vocaţia?”. Cursul are loc zilnic, de la 16.30 – 18.00, de luni 2 până vineri, 6 septembrie.

La cele 5 întâlniri vei lucra cu Alice Cornea, psiholog specializat pe resurse umane şi consilier vocational. La final afli care este domeniul în care ai cele mai multe şanse să excelezi folosindu-ţi atuurile personale.

Îţi va fi mai simplu să-ţi alegi profesia şi să te lămureşti care sunt paşii de urmat mai departe în construirea carierei.

Sesiunile de consiliere vocaţională te vor ajuta să:

• Te cunoşti mai bine şi să faci alegeri care ţi se potrivesc
• Identifici, în mod obiectiv, la ce eşti bun(ă) cu adevărat
• Identifici ce abilităţi ţi-ai dezvoltat până acum şi cum poţi să le valorifici în viitor
• Îţi îmbunătăţeşti încrederea în forţele proprii
• Te integrezi mai uşor în mediul de lucru/de învăţare
• Relaţionezi mai uşor
• Îţi îndeplineşti obiectivele cu mai puţin efort şi mai multă satisfacţie

La fiecare întâlnire vei folosi câte un instrument utilizat în consilierea vocaţională: chestionare de identificare a valorilor sau intereselor, teste proiective şi de autoevaluare, analiză SWOT etc.

Pe lângă interpretarea rezultatelor fiecărui instrument în parte, vei învăţa cum să foloseşti ceea ce ai aflat despre tine şi să faci alegeri mai conştiente, care să-ţi susţină planurile profesionale.

Temele întâlnirilor vor fi:

1. Ce este consilierea vocaţională şi prin ce metode&instrumente te poate ajuta. Autocunoaştere: indentificarea abilităţilor, a punctelor tari şi a celor slabe. Completarea analizei SWOT. Interpretarea individuală a rezultatelor.

2. Ce valori te definesc? Chestionar de identificare a valorilor. Corelarea valorilor personale cu domeniile de interes. Modalităţi de respectare a valorilor prin activităţi care ţi se potrivesc.

3. Cunoaşte-ţi tipul de personalitate. Test de personalitate – tipologiile lui Carl G. Jung. Întelegi categoriile de oameni în funcţie de atitudinea sau orientarea faţă de lume, felul în care percep lumea înconjurătoare, felul în care iau decizii, modul în care funcţionează cel mai bine în activitatea curentă. Îţi vei (re)cunoaşte tipul propriu de personalitate şi vei putea să afli ce tipuri de meserii ţi se potrivesc.

4. Cum pui în practică pasiunile şi calităţile. Principiul celor 5M: Aplică în viaţa ta cei 5M, indiferent de domeniul de activitate ales, ca să fii cât mai aproape de îndeplinirea vocaţiei tale. Exerciţiu personalizat de stabilire a planului de acţiune.

5. Debriefing – Concluzii – Paşi concreţi de acţiune. Vei putea să îţi stabileşti ce paşi ai de urmat în continuare pentru a fi sigur că eşti pe drumul vocaţiei tale. Cum îţi stabileşti următoarele obiective şi cum să le îndeplineşti – metode de succes.

Cursul are loc la Fundația Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti nr. 47, et. 1. Taxa de participare este de 300 de lei, te poți înscrie pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/cum-imi-gasesc-vocatia-atelier-pentru-liceeni/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 534

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1696 zile, 28 Aug. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .