poze cum imi gestionez mai bine banii atelier de educatie financiara

Cum îmi gestionez mai bine banii: Atelier de educaţie financiară

Bucuresti , Bucuresti. Luni 13 Ianuarie 2020 19:00 - Luni 13 Ianuarie 2020
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

După fiecare mărire de salariu îți propui să economisești, dar ca prin minune, banii se duc la fel de repede ca și până atunci.

Bine ai venit în clubul celor care fac cumpărături și angajamente financiare pe termen lung, fără să aibă un plan clar de cheltuieli. Nu te întrista – primul pas e conștientizarea și tu deja l-ai făcut.

Următorul ar fi să înveți de la un specialist cum să eviți momentele financiare neplăcute, ca să-ți meargă mai bine și să ai o perspectivă realistă asupra banilor tăi. Poți face asta din 13 ianuarie, la Atelierul de educaţie financiară organizat de Fundația Calea Victoriei și susținut de Irina Chițu. Hai să înveți de la ea cum să economisești bani, timp şi cum să te orientezi prin jungla financiară.

Ce vei învăţa la acest curs?

Şedinţa 1 – Cum să faci un buget în familie şi o analiză a comportamentului tău financiar.

Vei afla singur care este starea ta de sănătate financiară şi cum o poţi îmbunătăţi, aruncând din barcă orice greutate care te scufundă.

Este important să ştim de unde vin banii în familia noastră şi pe ce se duc. Putem economisi 10% din ceea ce cheltuim chiar în momentul în care punem „pe hârtie” toate cheltuielile şi veniturile familiei şi conştientizăm care ne este comportamentul financiar.

Şedinţa 2 – Cum să te fereşti de capcanele diferitelor produse bancare şi care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăruia.

Când nu ştim cum funcţionează ceva, ne ferim să cumpărăm. Mai ales când vorbim de produse financiare, de care auzim toată ziua la televizor doar lucruri rele – clauze abuzive în contracte, costuri ascunse, dobânzi crescătoare, comisioane. Şi aceasta este una dintre cauzele pentru care gradul de incluziune financiară este de doar 60% în Romania (sau, cu alte cuvinte, aproximativ 40% din populaţia ţării noastre nu are nici măcar un cont bancar).

Dacă ştim cum să le folosim eficient, produsele bancare ne aduc doar beneficii şi ne ajută să luam decizii financiare inspirate pentru propriul buzunar.

Şedinţa 3 – Ce trebuie să cunoşti înainte de a lua un credit şi cum să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte. Simulări pe creditele oferite de toate băncile din România.

Chiar am nevoie de un credit? Şi dacă da, cum să-l aleg pe cel care mi se potriveşte cel mai bine? În ce valută, pe ce perioadă şi, mai ales, cât să mă îndatorez? Înţelegem ce este DAE, ROBOR, IRCC.

Şedinţa 4 – Cum să scapi mai repede de datorii şi ce să faci când ai o problemă cu banca. Ţi-ai luat frigiderul, maşina sau casa mult visată? Din ziua următoare, deja începi să te îngrijorezi că pentru următoarele luni sau zeci de ani ai de plătit rate la bancă. Vei afla câteva metode de a plăti mai puţine dobânzi şi comisioane băncii şi, de asemenea, cum poţi să-ţi reduci datoriile.

Probleme cu banca? Sunt soluţii gratuite şi practice să le rezolvi, iar toate sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi.

Şedinţa 5 – Metode de economisire şi investire pentru toate buzunarele
Câştigul real oferit de fiecare depozit bancar şi cum să-l urmăreşti din confortul fotoliului de acasă. Despre puterea dobânzii compuse. Alternative de economisire şi investire cu comparaţii, avantaje şi dezavantaje pentru fiecare: conturi de economii, titluri de stat, fonduri de pensii, fonduri de investiţii, piaţa de capital.

Cursul începe din 13 ianuarie 2020, are 5 întâlniri, toate în seri de luni, de la 19.00 la 21.00. Întâlnirile au loc la sediul Fundației Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București. Taxa de participare este de 350 de lei, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/atelier-de-educatia-financiara/

Pret bilet: 350 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 477

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1070 zile, 24 Dec. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
coaching pentru traineri

Coaching pentru traineri

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 16 Decembrie 2022
atelier de ziua romaniei pictura tradi ionala pe lemn la sediu

ATELIER DE ZIUA ROMÂNIEI: PICTURĂ TRADIȚIONALĂ PE LEMN – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 2 Decembrie 2022
curs de pictura in culori acrilice la sediu

CURS DE PICTURĂ ÎN CULORI ACRILICE – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 30 Noiembrie 2022
  • Ai ceva de zis?

    .