poze curs de nutritie pentru adolescenti 14 17 ani

Curs de nutriţie pentru adolescenţi (14-17 ani)

Bucuresti , Bucuresti. Luni 22 Iulie 2019 16:30 - Miercuri 24 Iulie 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

„Mănâncă, să creşti mare şi frumos”. Sună familiar? Hai să afli de ce este important ce și cum mănânci pentru starea ta de bine. Fundația Calea Victoriei organizează din 22 iulie, de la ora 16.30, un Curs de nutriție pentru adolescenți susținut de medicul Elena Tănase.

Aşa cum smartphone-ul funcţionează cu energie, şi fiinţele vii au nevoie de energie. Plantele îşi iau energia de la soare, însă pentru noi, oamenii, sursa de energie este hrana „cea de toate zilele”, cum zice o vorbă.

Fără energia (măsurată în kilocalorii) adusă de alimente, nu am putea să supravieţuim, nu am putea merge, gândi, nu ne-am putea juca etc. Însă alimentele nu sunt numai kalorii, ele sunt, cele bune, un amestec de nutrienţi benefici, adică de substanţe care te ajută să fii sănătos, deştept şi frumos.

Alimentele nu sunt egale între ele, fiecare are un punct forte sau, dimpotrivă, un mare minus care trebuie evitat. Stă în puterea noastră să facem alegerile cele mai potrivite, astfel încât să avem un corp sănătos şi armonios. Trebuie doar să ştim suficiente informaţii, astfel încât nicio reclamă, cât de atractivă ar fi ea, să nu poata trece în faţa propriei judecăţi.

De ce este important să alegem corect alimentele încă de acum? Pentru că o alimentaţie dezechilibrată are consecinţe neplăcute pe termen lung.

Dacă vrei să înţelegi care este motivaţia din spatele recomandărilor pe care poate frecvent le-ai auzit de la părinţi, profesori, media, acest curs de nutriţie pentru adolescenţi este o foarte potrivită ocazie.

Temele celor trei întâlniri sunt:

1. Din ce sunt alcătuite alimentele, ce se întâmplă cu ele după ce trec de gură? În această primă întâlnire ne vom familiariza cu compoziţia alimentelor, vom înţelege cum anume ajung să ne hrănească.

2. De ce trebuie să mănânc legume? Vom vorbi despre beneficiile tuturor alimentelor naturale versus cele care suferă un amplu proces de transformare industrial. Ce e bine să avem frecvent în farfurie şi ce e bine să evităm?

3. De ce să NU ţin dietă? Vom vorbi despre importanţa adoptării unei alimentaţii corecte încă din adolescenţă şi evitarea, mai ales în această perioadă, a dietelor de orice fel.

Înscrierile la curs se fac pe adresa contact@victoriei.ro, taxa de participare este 180 de lei.

Cursul are trei întâlniri: luni 22, marți 23 și miercuri 24 iulie, de la 16.30 la 18.00. Întâlnirile au loc la Fundația Calea Victoriei, în centrul Bucureștiului, pe strada C. A. Rosetti, la numărul 47, etajul 1.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/curs-de-nutritie-pentru-adolescenti/

Pret bilet: 180 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 227

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 153 zile, 12 Iul. 2019

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 707

Alte Evenimente din Bucuresti
stefan banica concert extraordinar de craciun 2019

Stefan Banica – Concert Extraordinar de Craciun 2019

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 13 Decembrie 2019
bucovina tradi ionalul concert de sarbatori

Bucovina - Tradiționalul concert de Sărbători

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 14 Decembrie 2019
stefan banica concert extraordinar de craciun 2019

Stefan Banica – Concert Extraordinar de Craciun 2019

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 14 Decembrie 2019
stefan banica concert extraordinar de craciun 2019

Stefan Banica – Concert Extraordinar de Craciun 2019

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 15 Decembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .