poze curs online de la art nouveau la art deco

Curs online - De la Art Nouveau la Art Deco

Bucuresti , Bucuresti. Luni 19 Iulie 2021 19:00 - Luni 19 Iulie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Croiala și imprimeul de pe rochia străbunicii tale, detaliul decorativ care se repetă pe casele vechi de pe strada ta preferată, pictura aceea pe care ai admirat-o la muzeu îți spun toate povestea unor oameni cu care nu mai ai cum să interacționezi, dar pe care-i poți cunoaște, dacă știi unde să cauți și la ce să fii atent.

Fundația Calea Victoriei organizează online un astfel de curs: De la Art Nouveau la Art Deco. Artă, modă şi societate, din 19 iulie, cu frecvență zilnică, de la 19.00. Cursul are patru întâlniri, de luni până joi.

Curentele Art Nouveau şi Art Deco sunt celebre și foarte apreciate și astăzi. Puțini știu însă că ele condensează majoritatea transformărilor cunoscute de civilizaţia europeană şi americană într-o epocă în care nu doar arta, ci şi societatea trec printr-o serie de revoluţii şi drame.

De la reacţiile împotriva academismului la dorinţa artiştilor de a surprinde, în operele lor, ritmul alert al vieţii, de la corpurile feminine eliberate de chinul corsetului la formele geometrice, ce domină arhitectura şi picturile timpului, ajungând la noile concepte folosite în arhitectură şi artele decorative, totul stă sub semnul metamorfozelor estetice, ideatice şi sociale.

Vei descoperi, împreună cu istoricul Monica Neațu și cu ajutorul a numeroase imagini, modul în care societatea de la 1900 a reacţionat în faţa modernizării. Îi vei înţelege sensibilităţile, extravaganţele şi te vei bucura de farmecul ei.

Temele celor patru întâlniri sunt:

1. Art Nouveau – doar un curent artistic? Dilemele unei definiţii. Arta în marile capitale europene. Începuturile acestui curent artistic în Anglia victoriană. Experimentele arhitectonice belgiene. Parisul – Belle Epoque. Expoziţia universală – 1900. Staţiile de metrou şi gloria lui Hector Guimard. Gloria afişului (Toulouse-Lautrec, Mucha & Co.)

2. Viena lui Gustav Klimt şi extravaganţele lui Gaudi. O privire comparativă asupra stilului Art Nouveau în Europa şi SUA. Louis Comfort Tiffany. Trupul feminin se eliberează – geniul lui Paul Poiret.

3. Art Deco şi societatea interbelică. „Ornamentul este o crimă”. Peter Behrens, Walter Gropius, Auguste Perret. Théâtre des Champs-Élysées – stil şi spectacole. Trupurile şi arta se eliberează. Fascinaţia baletului rus. Ritualul primăverii. De la Montmartre la Montparnasse – boema parizianăînainte şi după război. Expoziţia de arte decorative din 1925.

4. Viteză, simplitate, funcţionalitate şi eleganţă. O metropolă a viitorului: Chrysler Building, New York. Stilul pachebot. Casa – o maşină de locuit. Le Corbusier şi Mallet-Stevens. Moda feminină şi masculină. Coco Chanel, Băietana. O pictoriţă a elitelor pariziene – Tamara de Lempicka. Sfârşitul unei lumi.

Întâlnirile cursului despre Art Nouveau și Art Deco au loc online, zilnic, în perioada 19-22 iulie, de la 19.00-21.00. Taxa de participare este 320 de lei și poate fi plătită direct de pe site, de pe pagina cursului.

Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/de-la-art-nouveau-la-art-deco-arta-moda-si-societate-2/

Pret bilet: 320 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 175

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 451 zile, 12 Iul. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
cleaning show 2022

Cleaning Show 2022

Bucuresti, Bucuresti. 4 Oct 2022 - 7 Oct 2022
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
indagra

INDAGRA

Bucuresti, Bucuresti. 26 Oct 2022 - 30 Oct 2022
targul de turism al romaniei

Targul de turism al Romaniei

Bucuresti, Bucuresti. 11 Nov 2022 - 13 Nov 2022
  • Ai ceva de zis?

    .