poze curs online muzeele stiute si nestiute din micul paris

Curs online - Muzeele ştiute şi neştiute din Micul Paris

Bucuresti , Bucuresti. Luni 17 Mai 2021 19:00 - Luni 17 Mai 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Ştiai că un studiu dat publicităţii cu câțiva ani în urmă arată că persoanele care vizitează un muzeu pe lună trăiesc mai mult şi au o viaţă armonioasă? Participă din 17 mai la cursul Muzeele știute și neștiute din Micul Paris organizat de Fundația Calea Victoriei.

În Bucureşti poți vizita peste 60 de muzee dintre care unele, foarte de succes, sunt private. Află la curs care sunt cele mai interesante și include în programul tău de weekend o vizită acolo.

La prima dintre cele trei întâlniri descoperi povești despre Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi Muzeul Colecţiilor de Artă.

Vorbim despre Muzeul Antipa, explorăm tezaurul de la Muzeul Naţional de Istorie şi descoperim colecţiile impresionante de la Muzeul Literaturii. Muzeul Satului, Muzeul Palatului Cotroceni, Muzeul Băncii Naţionale sau Muzeul Militar sunt de asemenea pe lista de locuri despre care îți va vorbi istoricul Anita Sterea.

Continuăm cu muzee locale şi case memoriale din Bucureşti. Descoperim povestea Palatului Suţu, astăzi Muzeul de Istorie a Municipiului Bucureşti, a Casei Cesianu care găzduieşte Muzeul Vârstelor, a caselor familiei Minovici, dar şi a scriitorilor Rebreanu, Arghezi, Minulescu, Bacovia sau Călinescu. Vorbim şi despre mici muzee de artă presărate pe străduţele cochete din centrul Bucureştiului: Aman, Zambaccian, Pallady, Tăttărescu sau Storck.

Ultima întâlnire e dedicată unor muzee private, muzee mai puţin cunoscute şi muzee dispărute. Vorbim despre colecţiile incluse în Guinness Book din Muzeul Recordurilor Româneşti, descoperim Muzeul de Artă Recentă din România, Muzeul Micului Paris şi Muzeul Parfumului.

De asemenea, povestim despre muzeele prea puţin cunoscute ale Universităţii Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie sau Universităţii de Arhitectură. Nu uităm nici de muzeul Ligia şi Pompiliu Macovei, muzeul Grădinii Botanice sau Muzeul Anton Pann. Amintim şi de muzeul dispărut Anastase Simu.

Cele trei întâlniri ale cursului despre muzeele Bucurestiului vor fi însoţite de imagini de arhivă sau contemporane.

Cursul are loc live, online, în seri de luni, de la 19.00. Taxa de participare – 240 de lei - poate fi plătită online, direct de pe pagina cursului.

Cu o zi înainte de data începerii primești pe mail un mesaj cu linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai mai multe întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/muzeele-stiute-si-nestiute-din-micul-paris/

Pret bilet: 240 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 305

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1057 zile, 07 Mai. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .