poze de la poarta brandenburg la checkpoint charlie

De la Poarta Brandenburg, la Checkpoint Charlie

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 2 Iunie 2020 19:00 - Marţi 2 Iunie 2020
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Ai fost în Berlin? Descoperă cosmopolita și avangardista capitală a Germaniei la un tur ghidat online. Evenimentul De la Poarta Brandenburg, la Checkpoint Charlie are loc marți, 2 iunie, de la 19.00 și e organizat de Fundația Calea Victoriei.

Istoricul Ionuț Mircea Marcu te provoacă să descifrați împreună istoria Europei moderne „la firul ierbii”, pornind de la multele atracţii pe care ni le oferă acest oraş plin de vitalitate.

Berlinul are „de toate pentru toţi”: clădiri cu trecut imperial, muzee şi memoriale ale ambelor totalitarisme ce au marcat secolul XX (nazismul şi comunismul), vestigii antice în celebrul Muzeu Pergamon şi cartiere moderne.

Ne vom plimba împreună pe lângă râul Spree, vom vedea celebra Poartă Brandenburg, simbol atât al istoriei germane, cât şi al celei europene. Vom discuta despre trauma Holocaustului la Jüdisches Museum, unde ne vom opri pentru sala cu „frunzele căzute” (Shalekhet), dar şi pentru Grădina exilului, cu cei 49 de monoliţi.

Vom vedea ce a mai rămas din Zidul Berlinului, care a despărţit oraşul pentru decenii întregi în timpul Războiului Rece. Trecem apoi din est în vest, pe la Checkpoint Charlie.

Nu vom rata nici obiective culturale precum Insula Muzeelor sau Universitatea Humbold. Vorbim şi despre clădirea Reichstag-ului sau sediul oficial al Cancelarului. Turul nostru virtual prin capitala Germaniei se va încheia într-unul dintre cartierele moderne ale Berlinului.

Ca să participi, plătește online, direct de pe site, taxa de participare – 50 de lei. Cu câteva zile înainte de data începerii, vei primi pe mail linkul unde poți urmări live turul ghidat online.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/tur-ghidat-online-prin-berlin-de-la-poarta-brandenburg-la-checkpoint-charlie/

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 298

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 853 zile, 26 Mai. 2020

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
curs v ray corona si arnold randare in 3d studio max

Curs V-Ray, Corona si Arnold, randare in 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
curs corel draw intensiv

Curs Corel Draw intensiv

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
cleaning show 2022

Cleaning Show 2022

Bucuresti, Bucuresti. 4 Oct 2022 - 7 Oct 2022
expozitie in strada stelea spatarul

Expozitie in strada, Stelea Spatarul

Bucuresti, Bucuresti. 18 Sep 2022 - 1 Oct 2022
  • Ai ceva de zis?

    .