poze descoperirea demnitatii si a increderii

Descoperirea demnitatii si a increderii

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 19 Septembrie 2012 19:00 - Duminică 30 Septembrie 2012

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Prelegere, intiere in meditatie si retreat intensiv de 8 zile

Descoperirea demnității și a încrederii
cu Bill Karelis & Jan Wilcox

Toți oamenii sunt înzestrați în mod natural cu demnitate şi încredere. Cu toate acestea, la un moment dat, începem să ne îndoim de noi înșine. În loc să ținem capul sus, mergem și stăm gârboviți. Ajungem chiar să ne întrebăm dacă avem dreptul la o viață bună...

Demnitatea şi încrederea nu se recuperează automat, ci prin efort intenționat, susținut. E nevoie de disciplină pentru a ne depăşi tendinţele autodistructive, iar disciplina corespunzătoare, oferită în cadrul acestui program, este practica meditației șezând.

Practicând riguros meditația șezând, ne putem înfrunta pe noi înșine - cu fricile noastre, cu speranţele noastre, cu preocupările noastre nevrotice, cu bunătatea şi cu șansele noastre de ne ridica. Descoperindu-ne prin meditație zestrea naturală, vom deveni capabili să o manifestăm din plin în viaţa de zi cu zi. Demni şi încrezători, vom putea descoperi și în cei din jurul nostru bunătatea și sănătatea fundamentale şi, totodată, calea spre trezire.

PREZENTĂRI PUBLICE
cu Bill Karelis

Miercuri, 19 septembrie (19:00-21:00):
Prelegere despre demnitate și încredere și despre cum putem manifesta aceste principii în viața de zi cu zi.

Joi, 20 septembrie (19:00 – 21:00):
Inițiere în practica meditației șezând, în cadrul căreia vom discuta experiențele noastre legate de meditație, cu înțelegerea faptului că disciplina e necesară pentru a recupera demnitatea și încrederea ca să le putem manifesta pe deplin în viețile noastre.

Locație:
Centrul Seeds for Happiness, str. Fabrica de chibrituri nr. 16, sector 4, București

Info & rezervări:
info@seedsforhappiness.ro, 021 337 4822 / 0760 907 466, www.seedsforhappiness.ro

RETREAT INTENSIV DE 8 ZILE
cu Bill Karelis & Jan Wilcox

Sâmbătă, 22 septembrie – Duminică, 30 septembrie:
În cadrul acestui program de 8 zile, prezentatorul Bill Karelis și coprezentatoarea Jan Wilcox vor susține prelegeri zilnice pe tema “Descoperirea demnității și a încrederii”, abordând și alte subiecte legate de aceasta, din învățăturile Shambhala, descoperite de Chögyam Trungpa Rinpoche. Vor fi instrucțiuni de grup și individuale privind practica meditației. Sesiunile de meditație șezând, având durata de 15-35 de minute, vor alterna cu reprize de 10 minute de meditație în mers și, uneori, cu exerciții fizice numite “lujong”. Vor fi perioade regulate de tăcere. Mesele vor fi luate în grup şi vor exista mici îndatoriri gospodăreşti, dar și timp liber pentru plimbări pe plajă şi oportunităţi de socializare. Programul zilnic va începe cu meditaţie la ora 7 dimineaţa şi se va încheia tot cu meditaţie, la scurt timp după cină. Retreatul va avea loc într-o zonă liniștită, la Năvodari, pe malul Mării Negre, într-o pensiune rezervată în întregime pentru acest eveniment.

Info & rezervări:
margareta.mihailescu@yahoo.co.uk, 0744 354 293, www.meditationretreats.wordpress.com

Costuri retreat:
7 Euro/zi de program, 8 Euro/zi pentru mese şi 7 Euro/zi (opţional) pentru a acoperi costurile de transport ale lui Bill Karelis & Jan Wilcox şi alte costuri administrative. Locurile sunt limitate. Vă rugăm să vă înscrieţi din timp, nu mai târziu de 1 septembrie 2012.

DESPRE BILL KARELIS

Bill Karelis vine în septembrie pentru a 12-a oară în România. S-a născut la Boston (S.U.A.) și a absolvit Harvard College cu magna cum laude, Phi Beta Kappa, în 1969. A lucrat mulți ani în mediul de afaceri și în același timp a primit instruire în meditația buddhistă și tradiția laică Shambhala de la unii dintre cei mai mari maeștri tibetani, maestrul său principal fiind Chőgyam Trungpa Rinpoche. S-a implicat în activități non-profit, inclusiv fondarea a 11 clinici medicale în Asia și voluntariat în penitenciare, călătorind timp de 20 de ani în jurul lumii pentru a oferi perspective asupra meditației. Printre pasiunile sale se numără caligrafia, fotografia și poezia. În prezent, trăiește în Boulder (Colorado) împreună cu soția sa, Brigitta. Pentru a afla mai multe despre programele sale internaționale, vizitează www.thebluepancake.org

Mai multe detalii: http://www.meditationretreats.wordpress.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3616

Eveniment postat de organizator

margareta

Adaugat in urma cu 4263 zile, 27 Iul. 2012

Adaugat de Margareta Mihailescu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 31

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .