poze enjoy classics introducere in muzica clasica

Enjoy Classics: Introducere în muzica clasică

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 24 Martie 2017 19:00 - Vineri 24 Martie 2017
Fundația Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, București

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Te-ai ȋntrebat vreodată de ce, după sute de ani, oamenii ȋncă mai umplu sălile de concert atunci când se cântă Mozart, Berlioz, Ceaikovski, Verdi sau Rachmaninov? Vino să afli la cursul Enjoy Classics: Introducere ȋn muzica clasică, ce va ȋncepe din 24 martie, ora 19.00, la Fundaţia Calea Victoriei.

Radu Mihalache, tânăr muzicolog şi colaborator al Radio România Muzical te provoacă să (re)descoperi şi să ȋnţelegi ȋn profunzime fascinanta muzică a acestor compozitori de geniu.

”Muzica e pretutindeni în zilele noastre. E un fel de soundtrack care ne însoțește în permanență și cred că un curs de istoria muzicii ne poate ajuta foarte mult să înțelegem propriul ritm al vieții, să ȋnţelegem de ce ne plac anumite lucruri, de ce nu ne plac alte lucruri. Și cred că muzica ne poate ajuta să ne găsim pe noi”, spune lectorul.

Vom vorbi despre W. A. Mozart, copilul minune al clasicismului care a reuşit să depăşească statutul de curiozitate vieneză şi să devină un maestru al melodiei. Ȋl vei descoperi pe Hector Berlioz muzicianul care a pus bazele orchestraţiei modern şi a dat valoare detaliului.

Cu muzica lui P. I. Ceaikovski, autorul baletului “Spărgătorul de nuci”, sigur te-ai mai ȋntâlnit, vei avea acum ocazia să afli mai multe despre contextul ȋn care acest meşteşugit constructor de melodii şi-a scris muzica.

Vei ȋnţelege de ce numele lui Giuseppe Verdi este, pentru iubitorii acestui gen de muzică, sinonim cu opera şi ce a adus el nou prin felul ȋn care se raporta la personajele sale.

Am păstrat ultima ȋntâlnire a cursului ca să-ţi povestim despre compozitorul şi pianistul Serghei Rahmaninov, a cărui muzică o regăseşti pe coloana sonoră a unor filme celebre.

Cursul ȋncepe vineri, 24 martie, la 19.00 şi cuprinde 5 ȋntâlniri, cu frecvenţă săptămânală. Taxa de participare este de 250 de lei, iar ȋnscrierea o poţi face pe adresa contact@victoriei.ro.

Ȋntâlnirile se desfăşoară la Fundaţia Calea Victoriei: str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucureşti.

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2017/istoria-muzicii-mozart-berlioz-ceiakovski-verdi-si-rachmaninov/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 283

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 1166 zile, 20 Mar. 2017

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 785

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .