poze evangheliile pierdute si misterele lor curs in trei intalniri

Evangheliile pierdute şi misterele lor – Curs în trei întâlniri

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 22 Noiembrie 2017 19:00 - Miercuri 22 Noiembrie 2017
Fundația Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, București

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Știi cum și de cine au fost descoperite și, mai important, ce sunt scrierile apocrife şi care este relevanța lor pentru istoria religiilor? Din 22 noiembrie, Fundația Calea Victoriei îți propune un curs în trei întâlniri despre Evangheliile pierdute și misterele lor.

Deşi literatura apocrifă a reprezentat dintotdeauna pentru cercetătorii studiilor biblice un subiect important, aceasta a fost popularizată intens în ultimele două decenii prin lucrări de ficţiune ori documentare care au creat o imagine distorsionată asupra conţinutului pus în joc de scrierile propriu-zise.

Odată cu descoperirea aşa-ziselor „evanghelii gnostice” în 1945, domeniul istoriei creştinismului a intrat pe un făgaş captivant şi speculativ, fiind propuse de-a lungul timpului numeroase interpretări cu privire la relevanţa şi locul acestor evanghelii în cadrul creştinismului.

Asemeni poveştilor lui Borges, o multitudine de scenarii au fost concepute în jurul literaturii apocrife, dar, mai ales, în jurul textelor „gnostice”: de la teorii conspiraţioniste până la producţii cinematografice. Nici măcar studiile de specialitate nu au fost lipsite în unele momente de un avânt mai degrabă fantezist, ajungându-se astfel la polemici contondente ori situaţii confuze, asemeni recentului incident pricinuit de lipsa de autenticitate a Evangheliei soţiei lui Isus.

Pe parcus vom încerca să ne familiarizăm cu o parte din scrierile apocrife, aducând clarificări asupra modului în care temele abordate în aceste texte sunt familiar creştinismului. Vom descoperi astfel o diversitate de curente şi doctrine filozofice şi teologice care fac din creştinismul timpuriu o perioadă cu o dinamică conceptuală aparte.

Cele trei întâlniri de curs au loc în seri de miercuri, de la 19.00, la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40. Taxa de participare este de 165 de lei, iar înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/evangheliile-pierdute-si-misterele-lor/

Pret bilet: 165 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 587

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2347 zile, 16 Nov. 2017

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .