poze femeile celebre ale romaniei

Femeile celebre ale României

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 13 Iunie 2017 19:00 - Miercuri 14 Iunie 2017
Str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Fundatia Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Vara asta fă-ți timp să descoperi poveștile unor doamne remarcabile: regine, scriitoare, actrițe, sportive, oameni de știință, care au avut un impact major în viața politică și culturală a României. Găsești la Fundația Calea Victoriei, din 13 iunie, un curs concentrat despre Femeile celebre ale României, susținut de istoricul Anita Sterea.

Vei afla istoriile unor doamne curajoase, devenite celebre atât în ţara noastră cât şi în străinătate. Într-o lume în care femeile se aflau în umbra bărbaţilor, în secolul XIX și la începutul secolului XX, realizările unor femei ca Regina Maria, Elena Negruzzi, Elvira Popescu, Ana Aslan, Martha Bibescu sau Smaranda Brăescu sunt cu atât mai spectaculoase.

Știai că Virginia-Andreescu Haret a fost una dintre primele femei arhitect din lume și că după planurile ei s-au construit clădirile liceelor Gheorghe Șincai și Cantemir Vodă, din București? Te-ai gândit ce însemna, în 1860, să escaladezi un munte de peste 4800 de metri? Românca Elena Ghica a fost prima femeie din lume care a reușit această performanță. Dar de soprana Hariclea Darclée, pentru a cărei voce Giacomo Puccini a scris opera Tosca, ai auzit?

Acestea sunt doar câteva dintre poveștile minunate ce vor fi detaliate la curs, prin fragmente de interviuri, fotografii de epocă și evocarea unor momente esențiale din istoria României.

Cursul are două întîlniri: marți 13 și miercuri 14 iunie, de la 19.00 la 21.00 și se desfășoară la sediul fundației, pe strada Popa Soare, nr. 40, etajul 1. Taxa de participare este de 110 lei, iar înscrierea se face pe adresa contact@victoriei.ro.

-----------------
Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.
Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2017/femeile-celebre-ale-romaniei/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1015

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2378 zile, 07 Iun. 2017

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Ian 2024 - 19 Ian 2024
curs online live dezvoltare personala parcurgere drumului

CURS ONLINE LIVE DEZVOLTARE PERSONALA ”PARCURGERE DRUMULUI ...

Bucuresti, Bucuresti. 11 Dec 2023 - 18 Dec 2023
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Ian 2024 - 12 Ian 2024
curs editare video capcut

Curs editare video CapCut

Bucuresti, Bucuresti. 7 Dec 2023 - 21 Dec 2023
  • Ai ceva de zis?

    .