poze imagini ale paradisului in istoria religiilor

Imagini ale Paradisului în istoria religiilor

Bucuresti , Bucuresti. Luni 4 Decembrie 2017 19:00 - Luni 4 Decembrie 2017
str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Norișori pufoși, vegetație luxuriantă sau decor minimal? Există o mulțime de variante în care oamenii și-au imaginat Raiul. Așa că Fundația Calea Victoriei te provoacă la o nouă călătorie culturală.  Din 4 decembrie, vino să afli mai multe despre Imaginile Paradisului în istoria religiilor – un curs în 3 ședințe, cu Cristian Vechiu.

Felul în care o comunitate își închipuie cum arată fericirea sau liniștea sufletească spune multe despre viața sa. Tărâmul sacru A’aru al vechilor egipteni, Casa Cântecului a zoroastrienilor, Sheol-ul întunecos al iudaismului, dar și Câmpiile Elizee ale grecilor antici, grădina Edenului, de unde au fost izgoniţi primii oameni, ne permit să înțelegem cum a fost reprezentat Paradisul ca ultimă destinaţie a sufletelor celor drepţi, ca promisiune a vieţii veşnice în creştinism şi, mai apoi, în islam.

La prima întâlnire afli cum era văzut în Egiptul antic tărâmul vieţii veşnice, cel stăpînit de Osiris, dar şi ce era „grădina îngrădită” a zoroastrienilor - originea ideii de Paradis şi vei dezbate primele idei ale judecăţii sufletelor.

Ce ne așteaptă după moarte? O lume a „hologramelor” sau o biruinţă a sufletului? Va fi vorba, la a doua întâlnire, despre grădina Edenului şi lumea tenebrelor în iudaism, despre Hades şi Câmpiile Elizee în religia vechilor greci. Tot acum înțelegi cum şi-a făcut loc aici concepţia heterodoxă a reîncarnării: Gilgul şi teoria metempsihozei.

Despre ideea învierii morţilor, cu sacrificiul cristic şi răscumpărarea păcatului originar ca „porţi” de intrare prin „zidul înverzit” al Paradisului povestim la finalul cursului. Vei afla destule și despre imaginea raiului islamic – grădina Jannah –, dar şi despre Barzakh ca spaţiu intermediar - un soi de Purgatoriu la un concept al misticii sufi.

La rândul nostru, urmare a lecturilor și filmelor văzute, ne imaginăm în fel și chip acest loc sacru. După acest curs, chiar dacă n-ai să fii chiar sigur cum arată, exact, Raiul, vei înțelege poate mai multe despre oamenii printre care trăiești, vei recunoaște sursa diverselor idei și teme preluate sau avansate de scriitori sau scenariști.

Cursul are loc în seri de luni, de la 19.00, începând din 4 decembrie, la Fundația Calea Victoriei – str. Popa Soare, nr. 40, et. 1. Taxa de participare e de 165 de lei, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/imagini-ale-paradisului/

Pret bilet: 165 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 374

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 859 zile, 23 Nov. 2017

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 750

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .