poze introducere in caligrafie curs online

Introducere în caligrafie – Curs online

Bucuresti , Bucuresti. Joi 11 Martie 2021 19:00 - Joi 11 Martie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Cultivă-ți simțul artistic, creativitatea și răbdarea la un nou atelier online marca Fundația Calea Victoriei:

Afli care sunt cele mai interesante lucrări din istoria acestei forme de artă, înveți tehnici de lucru specifice domeniului, faci exerciţii de caligrafie și închei cursul cu un proiect personal.

Cursul de caligrafie online îţi oferă posibilitatea de a dobândi un set nou de cunoştinţe creative şi aptitudini practice. Îţi antrenează atenţia şi concentrarea. Îţi creşte gradul de manualitate şi precizie. Pentru unii, caligrafia s-ar putea transforma chiar într-un hobby de lungă durată.

Povestim despre instrumentele şi mediile de lucru ale caligrafilor, despre tehnicile de lucru specifice domeniului, despre ce putem face în ziua de azi cu ajutorul caligrafiei şi vom face exerciţii de caligrafie de la prima şedinţă până la ultima.

Vom trece în revistă scrierile Foundational, Uncial, Gotic şi Italic. Vom discuta şi vom analiza împreună principiile de scriere ale acestor stiluri majore.

Activităţile de la curs se vor încheia cu realizarea unui mic proiect personal, de final de curs, pe care îl vom gândi împreună şi la care vom lucra folosindu-ne de noţiunile teoretice şi practice dobândite.

Temele întâlnirilor:

1. Vom discuta despre noţiunile de bază în caligrafie, despre instrumentele de care vom avea nevoie, vom parcurge o scurtă istorie a caligrafiei pe continentul nostru, iar apoi, vom face primele exerciţii de scriere, studiind elemente din stilul Foundational.

2. Vom recapitula noţiunile din cursul precedent şi vom trece mai departe la studiul scrierii Unciale. Vom exersa împreună şi vom discuta pe marginea chestiunilor tehnice.

3. Vom recapitula scrierea Uncială, vom răspunde întrebărilor ce pot apărea în timpul perioadei dintre cursuri şi vom merge mai departe, în introducerea la scrierea Gotic, cu varianta ei de referinţă, Textura Quadrata. Vom face exerciţii şi ne vom amuza încercând să citim cuvintele scrise în acest stil desprins direct din fabuloasele poveşti medievale.

4. Vom recapitula scrierea gotică şi vom merge mai departe către scrierea Italică. Una dintre cele mai frumoase şi elegante scrieri ale caligrafiei tradiţionale, ea se bucură şi în prezent de o mare popularitate. Vom discuta elementele ei tehnice definitorii şi vom exersa împreună. În ultima parte a întâlnirii, vom discuta despre proiectul de sfârşit de curs.

5. Ultima întâlnire este dedicată realizării micilor proiecte de final de curs. Vom discuta, vom analiza propunerile şi fezabilitatea lor, vom demara în crearea imaginilor şi, la finalul întâlnirii, vom petrece câteva clipe bucurându-ne de prezenţa noastră online, discutând despre experienţele noastre în cadrul cursului.

Cursul începe joi, 11 martie și are cinci întâlniri, cu frecvență săptămânală și are loc online, live. Ca să participi, plătește online taxa de curs – 375 de lei – direct de pe site. Dacă vrei mai multe detalii sau vrei să faci cursul cadou, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/introducere-in-caligrafie-curs-online/

Pret bilet: 375 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 254

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1144 zile, 02 Mar. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .