poze istoria secreta a frumuse ii curs din 4 septembrie

Istoria secretă a frumuseții - curs din 4 septembrie

Bucuresti , Bucuresti. Luni 4 Septembrie 2017 19:00 - Luni 4 Septembrie 2017
Fundația Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

„Rochia sau gesturile unei doamne spun mai mult despre o epocă decât un întreg tratat de antropologie.”, susține istoricul Monica Neațu. Din 4 septembrie, ai ocazia să te convingi că-i așa la cursul despre Istoria secretă a frumuseții, de la Fundația Calea Victoriei.

Încă din preistorie, zeiţa capricioasă a frumuseţii a modelat gusturi, alegeri, atitudini şi maniere. Azi pare ciudat entuziasmul manifestat la un moment dat de domni și doamne pentru sprâncene foarte groase, unite, pentru frunți rase, nefiresc de înalte, peruci pudrate sau corsete. O mulțime de portrete pictate de artiști celebri ne asigură că toate aceste bizarerii au fost, la un moment dat, la modă. Istoricul Monica Neațu știe să-ți explice de unde veneau aceste preferințe și cum de Venus de Milo, o statuie sculptată în antichitate, a impus celebrul standard de frumusețe valabil și azi: 90-60-90.

La cele trei întâlniri ale cursului te vei delecta cu imagini din diverse perioade, de la opere de artă la reclame şi filme publicitare. Vei afla rețetele pe care frumoasele Veneției le foloseau în vremea Renașterii pentru a-și face părul „blond ca aurul”. Cum de naturalețea a devenit, mai târziu, la modă și în ce fel a fost ea înțeleasă afli tot acum. Va fi vorba și despre primele reviste de modă, despre schimbarea radicală a canoanelor estetice, simplificarea modei feminine și apariția saloanelor de cosmetică

Ce se întâmplă pe podiumurile de modă, care sunt reperele contemporane de frumusețe, acum că primează acceptarea „celuilalt”, în paralel cu interesul crescut pentru modelarea propriului trup? Ultima întâlnire de curs se axează tocmai pe acest subiect.

Rezervă-ți serile de 4, 5 și 6 septembrie (luni-miercuri) pentru acest curs și nu uita să te înscrii pe contact@victoriei.ro. Taxa de participare este de 165 de lei. Toate cele trei întâlniri au loc de la 19.00 la 21.00, la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/o-istorie-secreta-a-frumusetii-de-la-canoanele-estetice-la-ingrijirile-cosmetice-4-6-septembrie/

Pret bilet: 165 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 338

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 1009 zile, 28 Aug. 2017

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 785

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .