poze marile orase ale romaniei si cladirile lor emblematice

Marile oraşe ale României şi clădirile lor emblematice

Bucuresti , Bucuresti. Luni 11 Februarie 2019 19:00 - Luni 11 Februarie 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Pregătește-te de vacanță! Nu glumim. Lucrurile bune se fac din timp și tocmai ce începe la Fundația Calea Victoriei un curs ce te ajută să afli tot ce trebuie ca să-ţi planifici un tur al României variat şi spectaculos.

Cursul se numește Marile oraşe ale României şi clădirile lor emblematice, are trei întâlniri și începe luni, 11 februarie, ora 19.00, la sediul fundației: str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București.

Cluj, Timişoara şi Iaşi sunt cele mai mari oraşe ale României, după Bucureşti.
Iaşiul a fost cândva capitala culturală a ţării, Timişoara, oraşul Revoluţiei Române, a fost primul oraş cu iluminat electric stradal din Europa, iar Clujul a fost şi rămâne un centru universitar puternic, oraşul tinerilor, oraşul studenţilor.

În toate aceste oraşe există clădiri de patrimoniu fabuloase, cu poveşti care merită cunoscute de către orice om pasionat de istorie. Fie că este vorba de teatre, catedrale, licee sau palate administrative, toate oferă oraşelor o eleganţă aparte.

Pe lângă aceste oraşe mari, România are şi alte oraşe importante, cu un patrimoniu cultural impresionant: Oradea – oraşul Art Nouveau, Sibiul, cu catedrala sa evanghelică în stil gotic, căsuţele „cu ochi” şi Palatul Brukenthal, sau Braşovul – un oraş în care descoperi vechi bastioane, dar şi prima Şcoală Românească.

Atelierul propune o călătorie virtuală prin cele mai interesante oraşe ale ţării, prin poveşti şi imagini.

1. Estul ţării. Descoperim oraşe ca Iaşiul – capitala culturală a ţării, porturile de la gurile Dunării: Galaţi şi Brăila, dar şi Constanţa – oraşul de la Marea Neagră. Povestim despre teatrele din aceste oraşe, catedralele, palatele administrative, dar şi despre cazinouri sau alte clădiri faimoase. Analizăm poziţia geografică şi influenţele străine asupra arhitecturii şi dezvoltării culturale.

2. Vestul ţării. Poposim în oraşe ca Târgu-Jiu – oraşul în care este pusă în valoare opera lui Brâncuşi, Arad – oraş de graniţă, Timişoara – primul oraş liber, cu povestea faimoasei Opere timişorene, Deva cu a sa cetate şi Oradea, cu un important patrimoniu Art Nouveau.

3. Inima ţării. Colindăm Transilvania, unde descoperim oraşe care păstrează ceva din atmosfera medievală: Sibiu, Braşov, Alba-Iulia, Cluj, Sighişoara, Bistriţa. Povestim despre cetăţile fortificate care au stat la baza fondării acestor oraşe, despre biserici şi catedrale, despre amprenta lăsată de Imperiul Habsburgic în dezvoltarea culturală a acestor locuri.

Cursul are loc la sediul Fundației Calea Victoriei, pe str. C. A. Rosetti 47, et. 1, în centrul Bucureștiului, aproape de Romană și Universitate. Ca să vii la curs, înscrie-te pe contact@victoriei.ro și nu uita să achiți taxa de participare (180 de lei).

Foto: pixabay.com

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/marile-orase-ale-romaniei-si-cladirile-lor-emblematice/

Pret bilet: 180 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1069

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1877 zile, 07 Feb. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .