poze practica invataturilor lui buddha

Practica invataturilor lui Buddha

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 9 Septembrie 2011 18:30 - Duminică 11 Septembrie 2011
Centrul Seeds for Happiness, str. Fabrica de chibrituri nr 16

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 1/50

Prelegeri si practica meditativa sub indrumarea Maestrului Tibetan Gonsar Rinpoche


PRIMUL PROGRAM INTEGRAT DEDICAT STUDIULUI BUDISMULUI TIBETAN
MODULUL II
Practica Invataturilor lui Buddha

Calea persoanei de capacitate mica, a persoanei de capacitate medie si cea a persoanei de capacitate mare

Prelegeri si Practica Meditativa sub indrumarea Maestrului Tibetan GONSAR RINPOCHE

Care este primul lucru pe care trebuie sa-l atingem in aceasta viata? Cum obtinem siguranta si libertatea in ceea ce priveste vietile noastre viitoare? Ce inseama sa traiesti pozitiv si cu folos? Care sunt cele zece actiuni negative pe care este nevoie sa le abandonam? Cum ne eliberam din ciclul existentelor? Ce este Samsara? Cum si de ce este nevoie de educarea mintii? Ce este iluminarea si cum ajungem acolo?

Explicarea Dharmei din perspectiva celor trei tipuri de persoane, ne arata capacitatea de dezvoltare a mintii de la starea ei banala, normala, pana la atingerea iluminarii. Intelegerea caii fiecarui tip de persoana este cheia intelegerii complete a invataturilor oferite de Buddha si a ordinii desavarsite de aplicare a acestora. Este de asemenea, cheia intelegerii diversitatii diferitelor aspecte ale invataturilor lui Buddha, care sunt libere de orice contradictie si care ne indica, prin practica individuala, mijloacele prin care putem atinge eliberarea completa si iluminarea.

Despre Maestrul Tibetan GONSAR RINPOCHE:

Prezent pentru a doua oara in Romania, Maestrul GONSAR RINPOCHE este recunoscut ca fiind unul dintre maestrii tibetani contemporani, capabil sa transmita cu o claritate neobisnuita fiecare aspect al invațaturilor lui Buddha, atat audientelor occidentale cat si tibetane.

Nascut in Tibet, intr-o familie cu descendente regale, se inscrie la varsta de 6 ani la manastirea Sera din Tibet, unde creste sub tutela Venerabilului GESHE RABTEN. Primeste invațatura directa de la Dalai Lama si de la alti maestri consacrati. In 1959, cand Tibetul intra sub dominatia chineza, se refugiaza impreuna cu maestrul sau in India, unde-si continua studiile, invata engleza si hindi si devine traducator al invataturilor budiste catre studentii din vest.

A fost discipolul lui Geshe Rabten timp de 33 de ani, iar in prezent continua activitatea maestrului sau de raspandire a Dharmei. Este fondatorul si conducatorul Centrului de Inalte Studii Tibetane din Elvetia si tine constant prelegeri, in special in Europa.

Mai multe detalii despre Maestrul Gonsar Rinpoche, puteti gasi accesand: www.rabten.at

Descriere generala a programului:
Impreuna cu Centrul de Inalte Studii Tibetane "Rabten Choeling" din Elvetia www.rabten.at si sub indrumarea Maestrului Tibetan GONSAR RINPOCHE - discipolul si urmasul spiritual al Maestrului Geshe Rabten, organizam in 2011 primul program integrat din Romania dedicat Studiului Buddhismului Tibetan.

Va invitam la Centru pentru PRELEGERI aprofundate pe tema Buddhismului Tibetan, precum si pentru PRACTICA MEDITATIVA, grupate in 4 module (primul Modul al programului a avut loc in luna mai 2011 si a fost condus de Venerabilul Jampa Lungtog), desfasurate de vineri pana duminica, in lunile septembrie, octombrie si noiembrie 2011.

Temele programului:

Modul I: Originea si fundamentele filosofice ale Buddhismului

Modul II: Practica Invataturilor lui Buddha

Modul III: Cele 37 de practici ale unui Bodhisattva

Modul IV: Comorile Dharmei, Maestrul Spiritual

Programul Modulului II:

In perioada 9 - 11 septembrie vor avea loc Prelegeri si Practica Meditativa, sub indrumarea Maestrului Tibetan GONSAR RINPOCHE, pe tema: Practica Invataturilor lui Buddha – Calea persoanei de capacitate mica, a persoanei de capacitate medie si cea a persoanei de capacitate mare.

Explicarea Dharmei din perspectiva celor trei tipuri de persoane, ne arata capacitatea de dezvoltare a mintii de la starea ei banala, normala, pana la atingerea iluminarii. Intelegerea caii fiecarui tip de persoana este cheia intelegerii complete a invataturilor oferite de Buddha si a ordinii desavarsite de aplicare a acestora. Este de asemenea, cheia intelegerii diversitatii diferitelor aspecte ale invataturilor lui Buddha, care sunt libere de orice contradictie si care ne indica, prin practica individuala, mijloacele prin care putem atinge eliberarea completa si iluminarea.

Vineri 9 septembrie: 18:30h - 21:00h
Sambata - Duminica 10 - 11 septembrie: 9:00h - 17:00h

Detalii inscriere:

Participarea se face NUMAI pe baza de inscriere prealabila!
Ultima zi de inscrieri: MARTI 6 septembrie.
Email: info@seedsforhappiness.ro
Tel: 021.3374822

Cost:
Modulul II: donatie sugerata 400 RON
Modulul III (7 - 9 octombrie) : taxa participare 350 RON
Modulul IV (11 - 13 noiembrie): taxa participare 350 RON

Important! Pentru cei ce se inscriu la toate cele 3 module din toamna, taxa de participare este de 200 RON / modul (se achita pentru toate cele 3 module, integral, in avans, pana la data de 6 septembrie 2011).

Reduceri si Burse de Studiu:

Ca si la primul modul, Centrul Seeds for Happiness acorda Burse de Studiu pentru toti cei interesati sa cunoasca sau sa aprofundeze tainele Buddhismului Tibetan si care se angajeaza sa participe la toate cele 3 module ale programului de studiu din toamna - septembrie, octombrie, noiembrie:

5 Burse de Studiu. Pentru a beneficia de bursele de studiu, va rugam sa ne trimiteti pe email o scrisoare in care sa mentionati de ce doriti sa participati la acest program. Selectarea se va face in ordinea primirii cererilor si pe baza scrisorii de intentie. Data limita pentru trimiterea scrisorii de intentie este 6 septembrie.
5 locuri gratuite pentru Membrii Centrului (Selectarea se va face in ordinea primirii cererilor).
De asemenea, pentru cei ce se inscriu la toate cele 3 module, taxa de participare este de 200 RON / modul (se achita pentru toate cele 3 module, in avans).

Alte detalii relevante:

Participarea la oricare dintre modulele din toamna ale programului, nu este conditionata de participarea la primul modul. De asemenea, este deschisa participarea numai la una dintre serile programului (Ex: doar vineri seara).
Modulul III se va desfasura in perioada 7 - 9 Octombrie 2011 si va fi sustinut de Venerabilul Jangchub Phuntsog pe tema:Cele 37 de practici ale unui Bodhisattva. Compus de Thogme Sangpo – un Bodhisattva Tibetan, prelegerile pe marginea acestui text ofera instructiuni detaliate atat pentru practica meditatiei, cat si pentru dezvoltarea unui comportament desavarsit in viata de zi cu zi.
Modulul IV al programului va avea loc in perioada 11 - 13 noiembrie 2011 si va fi condus de Venerabilul Jampa Lungtog. Tema acestui modul va fi: Comorile Dharmei, Maestrul Spiritual. Pentru a aprofunda cu adevarat invataturile lui Buddha, avem nevoie de indrumare din partea unui maestru spiritual, care nu este doar un bun orator, ci mai ales poseda intelepciunea necesara, care ia nastere din analiza indelungata a acestor invataturi si care, prin practica, a ajuns la o realizare interioara solida, plina de compasiune si claritate.




Mai multe detalii: http://www.seedsforhappiness.ro/newsletter/eveniment_gonsar_rinpoche_septembrie2011.html

Comenteaza pe Facebook
margareta

Adaugat in urma cu 4626 zile, 21 Aug. 2011

Adaugat de Margareta Mihailescu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 31

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .