poze scoala de vara fotografia de portret 29 iulie 2 august

Şcoală de vară – Fotografia de portret (29 iulie – 2 august)

Bucuresti , Bucuresti. Luni 29 Iulie 2019 19:00 - Vineri 2 August 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Cum faci un portret foto reușit? Fotografa Mirela Bichigeanu este gata să împartă cu tine din experiența ei la Şcoala de vară – Fotografia de portret care are loc în perioada 29 iulie – 2 august, de la 19.00, la Fundația Calea Victoriei.

Află câte ceva despre ce însemna un portret înainte să apară fotografia și cum a schimbat lucrurile noua tehnologie. Învață tips&tricks care te ajută să faci fotografii mai bune și portrete care să surprindă cât mai mult din personalitatea și farmecul modelului.

Portretul este opera a două persoane, fotograful şi subiectul, iar relaţia dintre ei nu poate fi trecută cu vederea. Portretul este o imagine creată din două puncte de vedere subiective: al celui care fotografiază şi al celui care este subiect.

Atmosfera şi chimia dintre cei doi participanţi la proces influenţează rezultatul: fotografia făcută e o reprezentare vizuală a acestei interpretări reciproce.

Temele celor 5 întâlniri de curs sunt:

1. Ce este portretul? Portretul în Istoria Artei. Studii de caz ale portretului cu exemple din pictură şi fotografie.

2. Categorii de portret: instantaneu, aranjat, formal, de cuplu, ambiental, sportiv, de copii şi de grup. Tipuri de încadrare la portret. Planuri în fotografia de portret: de ansamblu, general, întreg, american, mediu, prim plan, gross plan şi plan detaliu. Portretul în fotografia Fine Art. Portretul artistic şi glamour.

3. Alegerea fundalului şi folosirea luminii naturale în fotografia de portret. Exemple practice de folosire a luminii, alegerea fundalului, comunicarea cu subiectul şi exersarea diferitelor tipuri de încadrare. Folosirea blendei pentru direcţionarea luminii naturale.

4. Lumina artificială în fotografia de portret. Exemple practice de folosire a luminii în fotografia de interior (studio). Lumină continuă vs Flash. Difuzia şi reflexia luminii cu ajutorul echipamentelor de studio. DIY (Do It Yourself): improvizarea unui studio cu investiţie minimă pentru fotografia de portret.

5. Elemente introductive despre cum se procesează fotografia de portret cu ajutorul software-ului de specialitate: Photoshop, Camera Raw sau Lightroom.
La acest curs este necesar să veniţi cu propriul aparat de fotografiat şi să aveţi minime cunoştinţe de fotografie.

Întâlnirile au loc zilnic, de luni 29 iulie până vineri 2 august, de la 19.00, la sediul fundației: str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Taxa de participare este de 350 de lei, te poți înscrie pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/fotografia-de-portret-curs-in-5-intalniri/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 621

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1418 zile, 19 Iul. 2019

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
concert guns n roses

Concert GUNS N’ ROSES

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 16 Iulie 2023
concert tom jones la bucuresti

Concert Tom Jones la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 18 Iunie 2023
concert depeche mode la bucuresti

Concert Depeche Mode la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 26 Iulie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .