poze spiritualitate fara dogme

Spiritualitate fara dogme

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 27 Septembrie 2011 18:30 - Duminică 2 Octombrie 2011
Centrul Seeds for Happiness, str Fabrica de Chibrituri nr. 16

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

6 zile de prelegeri si practica meditativa

„Materialismul spiritual” reprezinta tendinta de a transforma spiritualitatea intr-o realizare personala, un fel de podoaba sau un instrument. Odata ce pasim pe o cale spirituala adevarata, trebuie sa incepem sa vedem acesta tendinta in noi insine. Ea poate sa apara atat la inceputul drumului spiritual cat si pe masura ce facem progrese, asa ca trebuie sa fim permanent atenti daca aducem aceasta mentalitate in practica meditatiei, astfel incat sa o putem elimina.

Temele ce vor fi abordate in cadrul programului:

Marti, 27.09, orele 18.30 – 21.00: “Ce NU este tantra” - Exista multe conceptii gresite despre tantra. In aceasta prezentare, Bill Karelis va vorbi despre acest subiect si va descrie cateva dintre acestea, precum si despre care este intelesul corect al termenului.

Miercuri, 28.09, orele 18.30 – 21.00: “Uitandu-ne la frica noastra” - Este esential sa ne privim frica in timpul meditatiei; confruntandu-ne cu frica noastra, este cu adevarat posibil sa o depasim – blandetea practicii meditatiei face acest lucru posibil.

Joi, 29.09, orele 18.30 – 21.00: “Libertatea, puterea si fericirea pe calea spirituala” – Reprezinta libertatea, puterea si fericirea scopuri ce pot fi atinse pe calea spirituala? In aceasta discutie vor fi intrebari si comentarii despre aceste obiective.

Vineri, 30.09, orele 18.30 – 21.00: “Relatia Maestru – Discipol” - Relatiile dintre maestri si discipoli au format o legatura neintrerupta a unei practici de meditatie vie, incepand de la Buddha Shakyamuni pana in zilele noastre. Aceasta discutie va detalia diverse aspecte care tin de aceasta componenta esentiala a caii spirituale.

Sambata dimineata, 01.10, orele 09.00 – 12.00: “Credinta fara zei” – Ce este credinta conform traditiei meditative? Nu este vorba despre o credinta in autoritati exterioare, cat despre o credinta in experienta noastra. Aceasta prezentare va sublinia stadiile dezvoltarii credintei si implicatiile ei.

Sambata dupa-amiaza, 01.10, orele 14.00 – 18.00: “Placerea disciplinei” – De obicei, privim disciplina ca impinsul unei pietre la deal. Disciplina practicii meditatiei se bazeaza pe aprecierea calatoriei insasi. Vom compara si discuta aceste doua stiluri in timpul prezentarii de dupa amiaza.

Duminica dimineata, 02.10, 09.00 – 12.00: “Despre solitudine” – Exista o diferenta intre solitudine si singuratate. Bill Karelis va aprofunda subiectul solutidinii, care reprezinta unul dintre fundamentele calatoriei spirituale.

Duminica dupa-amiaza, 02.10, orele 14.00 – 18.00 : “Sangha - comunitatea spirituala” – Un subiect important pentru toti cei care urmeaza o cale meditativa il reprezinta intelegerea semnificatiei si a importantei comunitatii spirituale. La finalul acestui program, vom discuta principiile care stau la baza unei comunitati.

Programul propus de Bill Karelis se adreseaza tuturor celor interesati de temele abordate, indiferent de nivelul de experienta si va include: meditatie, perioade de liniste, prelegeri, discutii si interviuri private. Este o ocazie rara in Romania de a invata si deprinde meditatia sub indrumarea unui invatator autentic, cu practica indelungata si experienta in prezentarea unor concepte spirituale fundamentelor pe intelesul tuturor.

Precizare importanta – titlurile prelegerilor sunt preponderent cu titlu orientativ, temele ce urmeaza a fi abordate in fiecare intalnire putand varia in functie de strucutura grupului, interesele specifice precum si ceea ce Bill va considera ca este cel mai benefic in acel context.

Variante de participare:

De comun acord cu Bill Karelis, Centrul Seeds for Happiness a decis sa ofere accesul la aceste evenimente pe baza de donatie, pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa se poata bucura de invatatura oferita.

Intrucat organizarea celor 6 zile de evenimente va implica o serie de costuri semnificative (biletele de avion, cazarea, costuri de amenajare a spatiului, donatia financiara pentru maestru etc.), orice contributie financiara este binevenita. Donatiile sugerate sunt urmatoarele:
1.Pentru participarea la intregul programul (27.09 – 02.10) - 350 RON
2.Pentru participarea doar in week-end (01- 02.10) - 250 RON
3.Pentru participarea la sesiunile de seara din cadrul programulu – 40 RON/sesiune

Pentru detalii si inscrieri:
Iulian Costea, mobil 0735.400.502, e-mail: billkarelis@seedsforhappiness.ro

Mai multe detalii: http://www.seedsforhappiness.ro/evenimente/evenimente-pe-zi/icalrepeat.detail/2011/09/28/99/-/BILL-KARELIS,-Spiritualitate-fara-dogme

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 695
margareta

Adaugat in urma cu 3254 zile, 13 Sep. 2011

Adaugat de Margareta Mihailescu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 31

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
asr jujutsu juniori incepatori 8 14 ani

ASR Jujutsu, juniori incepatori (8-14 ani)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .