poze trei regine trei destine elisabeta maria elena

Trei regine, trei destine – Elisabeta, Maria, Elena

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 8 Iunie 2021 19:00 - Marţi 8 Iunie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Cum era să te naşti prinţesă în La Belle Epoque? Ce îndatoriri avea o regină? Cum era viaţa unei regine, cine îi erau prietenii, care îi erau pasiunile, ce parfumuri prefera, unde îşi comanda toaletele, cui scria scrisori?

Afli toate acestea de la istoricul Simona Preda, la cursul online Trei regine, trei destine – Elisabeta (Carmen Sylva), Maria (Missy) şi Elena (Sitta) organizat din 8 iunie, de la 19.00, de Fundația Calea Victoriei.

Sunt trei personalități diferite care au marcat istoria României. Fiecare, în felul propriu şi în timpul în care a trăit, a ştiut să dăruiască acestei ţări cea mai frumoasă parte a sufletului.

Carmen Sylva a fost un adevărat star în La Belle Epoque, Missy călărea ca o amazoană şi fuma, Sitta îşi conducea singură automobilul şi era o bună dansatoare… De-a lungul a trei întâlniri le vei descoperi pe aceste trei femei remarcabile, deopotrivă frumoase, talentate şi sensibile, dincolo de imaginea impusă de statutul de regine şi dincolo de mitul creat în jurul lor.

Temele celor trei întâlniri sunt:

1. Copilăria unor prinţese – o prinţesă renană (Elisabeta de Wied), o prinţesă britanică (Maria de Saxa-Coburg-Gotha) şi o prinţesă elenă (Elena, prinţesă a Greciei şi Danemarcei). Familia şi educaţia. Reşedinţele şi călătoriile. Amintirile (bucuriile şi dramele) legate de copilărie şi tinereţe (surse: fotografii, jurnale, scrisori, mărturii ale contemporanilor). Alianţele matrimoniale:

• Elisabeta de Wied şi Carol, principe de Hohenzollern-Sigmaringen, viitorul rege Carol I al României

• Maria de Saxa- Coburg-Gotha şi principele Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen, viitorul rege Ferdinand al României

• Elena, prinţesă a Greciei şi Danemarcei şi principele moştenitor Carol al României, viitorul rege Carol al II-lea

2. România văzută de prinţese. Ceremonia de căsătorie. Conceptul de dinastie. Viaţa de cuplu şi maternitatea. Momentul încoronării. Reşedinţele princiare şi regale: Palatul Regal, Peleş, Pelişor, Foişor, Cotroceni, vila de pe Kiseleff, Săvârşin. Viaţa la curte. Portretele de salon. Fotografii de epocă.

Prietenii şi anturaj. Modă, bijuterii, parfumuri. Meniuri regale. Pasiunile reginelor (regina poetă – Carmen Sylva), (regina scriitoare – Missy), (regina pasionată de decoraţiuni interioare – Sitta). Scandaluri în epocă (cazul Văcărescu, cazul Lupescu). Călătorii şi exiluri, de la seratele muzicale la saloanele literare şi ceaiurile dansante.

3. Implicarea în diplomaţie/ politică/ război. Elisabeta şi Războiul de Independenţă. Maria şi Primul Război Mondial, Conferinţa de Pace de la Paris, România Mare. Regina Mamă Elena şi al Doilea Război Mondial, problema evreiască. Actele de caritate. Imaginea unor regine – între mit şi realitate. Moştenirea reginelor.

Cursul are loc online, în seri de marți, de la 19.00 la 21.00, începând din 8 iunie. Taxa de participare este de 240 de lei și o poți plăti online, direct de pe site.

Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări cursul. Dacă ai întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://youtu.be/VpsQeSGs1PQ

Pret bilet: 240 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 234

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 479 zile, 03 Iun. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
cleaning show 2022

Cleaning Show 2022

Bucuresti, Bucuresti. 4 Oct 2022 - 7 Oct 2022
expozitie in strada stelea spatarul

Expozitie in strada, Stelea Spatarul

Bucuresti, Bucuresti. 18 Sep 2022 - 1 Oct 2022
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
cosmetics beauty hair

Cosmetics Beauty Hair

Bucuresti, Bucuresti. 22 Sep 2022 - 25 Sep 2022
  • Ai ceva de zis?

    .