poze  cele trei vehicule sub indrumarea ven gonsar rinpoche 20 22 aprilie
poze  cele trei vehicule sub indrumarea ven gonsar rinpoche 20 22 aprilie poze  cele trei vehicule sub indrumarea ven gonsar rinpoche 20 22 aprilie poze  cele trei vehicule sub indrumarea ven gonsar rinpoche 20 22 aprilie

"Cele trei vehicule" sub îndrumarea Ven. Gonsar Rinpoche 20-22 aprilie

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Aprilie 2012 18:30 - Duminică 22 Aprilie 2012
Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 20/80

Toate învăţăturile pe care Preluminatul Buddha Shakyamuni le-a dat, sunt incluse în practicile şi căile celor trei vehicule, şi anume calea Shravaka, calea Bodhisattva şi calea Vajra.

Dragi prieteni ai Dharmei,

Momentul mult aşteptat a sosit, cu bucurie şi emoţie vă anunţ că în weekendul 20-22 aprilie 2012 îl vom avea din nou ca oaspete pe Venerabilul Maestru Gonsar Rinpoche de la Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” sub îndrumarea căruia vom continua programul dedicat studiului buddhismului tibetan, început în 2011, spre beneficiul tuturor.

Prelegerile vor fi susţinute de către însuşi Gonsar Tulku Rinpoche şi va fi însoţit de Jampa Lungtog, călugăr budist de peste 30 de ani, un fin cunoscător al limbii tibetane, fiind traducătorul Sanctităţii Sale DALAI LAMA mai bine de 10 ani.

Tema acestui modul este "Cele trei vehicule în buddhism".

Toate învăţăturile pe care Preluminatul Buddha Shakyamuni le-a dat, sunt incluse în practicile şi căile celor trei vehicule, şi anume calea Shravaka, calea Bodhisattva şi calea Vajra.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maestrul Tibetan GONSAR TULKU RINPOCHE este recunoscut ca unul dintre maeştrii tibetani contemporani capabili să transmită cu claritate şi uşurinţă, fiecare aspect al învăţăturilor lui Buddha, atât audienţelor occidentale cât şi celor tibetane.
S-a născut în Tibet într-o familie cu descedenţe regale, iar la vârsta de 6 ani se înscrie la mânastirea Sera din Tibet, unde evoluează sub tutela Venerabilului Geshe Rabten. Primeşte învăţătura directă de la Dalai Lama şi de la alţi maeştri consacraţi.

În 1959 când Tibetul intră sub dominaţia chineză, se refugiază împreună cu maestrul său în India, unde îşi continuă studiile, învaţă limba engleza şi pe cea hindi şi devine traducător al învăţăturilor buddhiste pentru studenţii din vest.

A fost discipolul Maestrului GESHE RABTEN timp de 33 ani, iar în prezent continuă activitatea maestrului său de răspîndire a Dharmei.

Este fondatorul şi conducătorul Centrului de Înalte Studii Tibetane din Elveţia http://www.rabten.at/ şi ţine constant prelegeri, în special în Europa.

Program :
Vineri 20 aprilie 18:30 - 21:00
Sâmbătă 21 aprilie 9:30 - 18:00
Duminică 22 aprilie 9:30 - 18:00
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

" Când stai de vorbă cu Maestru budist tibetan, simţi cumva că ai în faţă o minte pe care nu o poţi înţelege, nici nu o poţi cuprinde sau intui cu mintea ta. Aşa că singura soluţie ca să ieşi bine dintr-un astfel de dialog este să ai mintea deschisă, să fii sincer, respectuos, dar foarte analitic. În rest, totul se desfăşoară din perspectiva unei logici impecabile, a unei argumentaţii fără cusur, respectând cu rigurozitate adevărul confirmat de experienţa personală", scrie o prietenă care a vizitat centrul din Elveţia în anul 2010 şi i-a luat un interviu maestrului Gonsar. Pentru a vă familiariza puţin cu maestrul Gonsar vă recomand să citiţi continuarea acestui interviu publicat în Jurnalul Naţional http://www.jurnalul.ro/special/iluminarea-o-victorie-asupra-mortii-si-asupra-vietii-558361.htm.

"Când abordăm studiul buddhismului, al Dharmei, este important să avem o motivaţie corectă şi să tindem spre ţelul potrivit. În acest sens, studiul Dharmei diferă de cel al altor domenii, căci presupune să avem un scop corect şi o motivaţie justă.
În măsura în care ceea ce studiem este Dharma, motivaţia care ne incită trebuie să-i corespundă. Nu studiem Dharma doar pentru a ne lărgi cunoştinţele. Studiem Dharma pentru a obţine un folos foarte concret şi nu orice folos. Datorită acestui studiu, vizăm un câştig de lungă durată, de care să profităm timp îndelungat, realizând care sunt rădăcinile adevărate ale fericirii şi ale suferinţei şi exercitând asupra lor o influenţă. Dacă nu înţelegem cauzele adevărate ale fericirii şi ale suferinţei, sau dacă nu aplicăm direct asupra noastră cunoştinţele pe care le-am obţinut, este imposibil, indiferent care sunt celelalte mijloace pe care le utilizăm să obţinem un rezultat durabil şi de mare amploare." Ven. Gonsar Rinpoche http://www.rabten.at/GonsarRinpoche_en.htm

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IMPORTANT : Locurile sunt limitate, participarea doar cu confirmare ferma in prealabil !!!

Contact : info@seedsforhappiness.ro / vlad@seedsforhappiness.ro; telefon: 021 - 337 4822; mobil: 0760 907 466 / 0735 565 140
Donatie sugerata: 150 ron/ eveniment; 50 ron/ zi

Conform traditiei buddhiste, GENEROZITATEA este mai importanta decat intelepciunea. Donatii facute pentru invatatura primita vor ajuta Centrul sa continue organizarea de programe destinate cresterii personale si spirituale a celor care manifesta un interes autentic in aceasta directie.

Mai multe detalii: http://seedsforhappiness.ro//evenimente/evenimente-pe-zi/icalrepeat.detail/2012/04/20/2521/-/studiul-buddhismului-tibetan-modulul-vi

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1362

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4363 zile, 17 Apr. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .