poze ghizii fericirii despre zen si taisen deshimaru
poze ghizii fericirii despre zen si taisen deshimaru poze ghizii fericirii despre zen si taisen deshimaru poze ghizii fericirii despre zen si taisen deshimaru

Ghizii Fericirii - Despre Zen si Taisen Deshimaru

Bucuresti , Bucuresti. Joi 23 Februarie 2012 19:00 - Joi 23 Februarie 2012
Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Inaugurari

Numar min/max participanti: 10/60

In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, vom prezenta personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei, prin practica spirituala.

Ghizii Fericirii – Despre Zen si Maestrul Taisen DESHIMARU
Joi, 23 februarie 2012, 19:00 - 21:00

In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, vom prezenta personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei, prin practica spirituala.

In cadrul intalnirii vom dedica aceasta seara din saptamana discutiei despre Maestrul Taisen DESHIMARU si practica ZEN.

Cel care ne va impartasi din cunoasterea lui despre maestrul Deshimaru este Ionut Nedelcu, calugar la templul Zen din cartierul bucurestean Dristor si fondatorul Ed. Herald Dnul. Aurelian Scrima.

Dnul. Ionut Nedelcu este de profesie arhitect, iar in anul 1990 l-a intalnit pe Maestrul Myoken si are norocul sa intre in contact cu invataturile Maestrului Deshimaru.
Atras de aceasta cale, infiinteaza un grup de practica meditativa si din anul 96‘ intalnirile incep in spatiul din Dristor. In anul 2006 spatiul s-a marit dedicat exslusiv meditatiei.
In 2002-2003 Ionut a primit o bursa Dojo si a plecat in Madrid, unde a aprofundat invatatura alaturi de Barbara Kosen, una dintre putinele femei-maestru zen din Europa care a continuat traditia lui Deshimaru. Atunci el primeste ordinatia de Bodhisattva.
In 2005 primeste de la maestrul Myoken ordinatia de calugar zen ( sensei ) cu permsiunea de a preda invatatura.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Cu toate ca zenul era cunoscut si practicat de multi ani in Statele Unite, europenii au trebuit sa astepte pana la sosirea Maestrului Taisen Deshimaru la Paris, in 1967, pentru a cunoaste in autenticitatea sa (adica in practica) ceea ce Maestrul Deshimaru a facut etern intr-o scurta perioada de 15 ani. De aceea el este privit ca parintele si fondatorul Zenului european. In timpul acelor ani, a lucrat la raspandirea Zenului scriind carti si deschizand numeroase dojo-uri Zen pe tot cuprinsul Europei.

Maestrul Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul Maestrului Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, in calitate de succesor spiritual al acestuia, spiritul, esenta profunda a Zenului. El este primul misionar trimis in Europa, fiind autorizat in acest sens de cele mai inalte autoritati Zen ale tarii sale. Misiunea sa a fost de asemenea patronata si de alte scoli de buddhism. A fost un mare prieten al lui Swami Sivananda, cel care a pus bazele departamentului pentru religii de la Forest University din India.

Mai inainte de a se consacra unei vieti monastice, Maestrul Taisen Deshimaru a fost directorul Institutului de Studii Orientale pentru Japonia, India si China, si a facut nenumarate calatorii in aceste ultime doua tari. El cunostea in profunzime filozofia orientala, studiind de asemenea si filozofiile occidentale.

Maestrul a sosit la Paris in 1967 dupa ce a traversat cu trenul, venind din Japonia, Siberia, Rusia si Polonia. Purta o singura roba, cea a Maestrului sau. Asadar ajuns in capitala Frantei, Maestrul Deshimaru a inceput sa tina conferinte in care arata postura de zazen. Nu era vorba, asa cum des se intampla in Occident, de un simplu discurs, doar de cuvinte, ci de o tehnica, in sensul grecesc al termenului, de "o arta" - si anume despre arta de a medita.

Mai multe detalii puteti citi aici : http://www.mokushozen.ro/maestri.html
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Se spune ca daca nu impartasim in viata noastra compania unor oameni care ne hranesc uman si spiritual ne stingem pur si simplu, iar compania altora ne da inspiratia si energia de care avem nevoie sa crestem si sa evoluam. Cateodata noi avem nevoie de compania si invatatura lor, altadata altii au nevoie de compania si invatatura noastra.

In cadrul serii puteti castiga in urma unei tombole ultima noutate editoriala aparuta la Editura Herald, cartea "Zen adevarat" , autor Deshimaru si cartea "Mintea Zen, Mintea Incepatorului", de Shunryu Suzuki, Editura Herald (2012).

Va asteptam cu drag si bucurie la Centru cu un ceai cald si povesti interesante despre oameni remarcabili.

Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Focus, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Zona Parc Carol – Autogara Filaret.
Contact : Vlad Doroican ; E-mail: vlad@seedsforhappiness.ro / Mobil: 0735 565 140
Intrarea este libera, insa donatiile pentru sustinerea activitatilor Centrului sunt intotdeauna binevenite si apreciate.

Mai multe detalii: http://www.seara-de-carte.com/news/joi-23-februarie-ora-19-00-ghizii-fericirii-despre-zen-si-maestrul-taisen-deshimaru-/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1533

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4426 zile, 15 Feb. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .