poze intalnire cu maestrul tibetan gonsar tulku rinpoche
poze intalnire cu maestrul tibetan gonsar tulku rinpoche poze intalnire cu maestrul tibetan gonsar tulku rinpoche poze intalnire cu maestrul tibetan gonsar tulku rinpoche

Intalnire cu Maestrul tibetan GONSAR TULKU RINPOCHE

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 12 Aprilie 2013 18:30 - Vineri 12 Aprilie 2013
Casa de Cultura a Studentilor, sala mare, etaj 1 din Calea Plevnei 61, sect.1.

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Inaugurari

Numar min/max participanti: 100/500

In cadrul acestei intalniri, Gonsar Tulku Rinpoche ne va impartași din cunoasterea sa profunda, ajutandu-ne sa ne familiarizam cu perspectiva buddhista asupra suferintei si fericirii. Astfel prin exemplul sau personal, precum si prin invataturile sale, vom avea oportunitatea rara sa cunoastem o personalitate si o minte implinita, ce poarta pecetea unei forte si a unei claritati luminoase.

Centrul Seeds for Happiness, Editura Herald si Asociatia „Compassionate WISDOM” va ofera o
intalnire deosebita cu Maestrul tibetan GONSAR TULKU RINPOCHE
Directorul Spiritual al Centrului de Inalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” – Elvetia

In perioada 11-15 aprilie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Inalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elvetia (http://www.rabten.at/), se va afla pentru a treia oara in Romania, la invitatia Centrului „Seeds for Happiness” si a Editurii Herald.
Seria de evenimente incepe vineri dimineata, 12 aprilie, cu o intalnire cu studentii si profesorii de la Facultatea de Filosofie, continua in aceeasi seara cu o conferinta publica la Casa de Cultura a Studentilor si se incheie cu un weekend de prelegeri la Centrul „Seeds for Happiness”, in zilele de 13-14 aprilie.
Cu aceasta ocazie, avem onoarea de a va invita in ziua de vineri, 12 aprilie, intre orele 18:30 - 20:30, la conferinta publica cu tema „De la suferinta la fericire. Esenta invataturii lui Buddha” la Casa de Cultura a Studentilor, sala mare, etaj 1 din Calea Plevnei 61, sect.1.
In cadrul acestei intalniri, Gonsar Tulku Rinpoche ne va impartași din cunoasterea sa profunda, ajutandu-ne sa ne familiarizam cu perspectiva buddhista asupra suferintei si fericirii. Astfel prin exemplul sau personal, precum si prin invataturile sale, vom avea oportunitatea rara sa cunoastem o personalitate si o minte implinita, ce poarta pecetea unei forte si a unei claritati luminoase.
In continuarea conferintei, va urma o sesiune de intrebari si raspunsuri. Cele mai interesante intrebari vor fi premiate cu cate o carte Buddhismul si viata cu autograf de la Maestru.

Descriere pe larg a tematicii:
Calea aratata in buddhism este extrem de pretioasa pentru toti cei care cauta fericirea cu adevarat, indiferent daca sunt buddhisti sau nu. In consecinta, buddhismul trebuie inteles ca un mijloc prin care invingem suferinta mintii si prin care realizam atat propria noastra fericire, cat si a celorlalti. Acestea sunt telurile fundamentale la care aspiram cu totii.
Primele invataturi pe care Buddha le-a transmis oamenilor se refera la cele Patru Nobile Adevaruri; odata intelese, aceste invataturi ne pot ajuta sa ne eliberam de suferinta. Buddha, predand invataturile referitoare la Cele Patru Adevaruri Nobile, a vrut sa ne arate foarte clar si precis situatia noastra actuala, fundamentala, obișnuita.
Procedeul explicat de Buddha in Cele Patru Adevaruri Nobile este asemanator celui pe care-l utilizam atunci cand ingrijim un bolnav. Pentru a ingriji un bolnav, este mai intai indispensabil sa stim de ce anume sufera, apoi trebuie sa cunoastem cauza suferintei lui. Aceasta insa nu este de ajuns. Este nevoie ca persoana respectiva sa vrea sa scape de boala, nu sa ramana indiferenta. Este deci indispensabil ca bolnavul sa-si dea seama in mod corect de situatia in care se afla.

Invitatul din aceasta seara, Gonsar Rinpoche, va arata cum Cele Patru Adevaruri Nobile reprezinta insasi esenta tuturor celor 84,000 de invataturi pe care Buddha le-a transmis. Evenimentul este dedicat publicului larg.

!!! Va reamintim ca in urmatoarele doua zile din week-end (13-14 aprilie ), Maestrul Gonsar Rinpoche va sustine la Centrul Seeds for Happiness din Bucuresti prelegeri avand drept tema „Fundamentele practicii meditative” si va oferi explicatii asupra scopului si motivatiei corecte. Pentru mai multe detalii si inscrieri va rugam sa vizitati site-ul centrului www.seedsforhappiness.ro
Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul Maestrului Geshe Rabten Rinpoche, considerat printre primii calugari care au expus invataturile buddhiste in Occident.
Nascut in 1949 la Shigatse, intr-o familie cu descendente regale, la varsta de 6 ani se inscrie la manastirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evolueaza sub tutela Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. In prezent Gonsar Rinpoche ofera cu regularitate invataturi direct in limba franceza, engleza, germana sau tibetana studentilor laici si calugarilor. A studiat indelung limbile straine, cultura occidentala si filosofia orientala, indeosebi invataturile lui Buddha si transmite cunoasterea sa atat ascultatorilor occidentali cat si celor tibetani.
Va multumim si va asteptam cu interes!

!!! Evenimentul va fi transmis live stream pe internet prin site-ul editurii Herald www.edituraherald.ro cu sprijinul Privesc.eu www.privesc.eu
INTRAREA ESTE LIBERA!
(Cine dorește sa contribuie, sugeram o donatie de 25 RON. Aceasta suma este destinata exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice si organizatorice prilejuite de venirea Maestrilor in Romania.)
Inscrieri & Contact
E-mail: vlad@edituraherald.ro, telefon: 0743 05 05 07, mai multe detalii pe www.edituraherald.ro si www.seedsforhappiness.ro

Parteneri media & culturali : Casa de cultura a studentilor, Asociatia Buddhista Theravada din Romania, Radio Romania Cultural, Romania Libera, Ziarul Ring, Start UB -Platforma de educatie non-formala, PHILOS - Asociatia studentilor din Filosofie, ASPSE - Asociatia studentilor la Psihologie, Revista Axis de studii religioase, RomaniaPozitiva.ro, Sapte Seri, Zile si nopti, Fundatia Calea Victoriei, Oriens.ro, Think Outside The Box, Militia spirituala, AstroCafe.ro, Privesc.eu, Radio Vocea Sufletului Tau.

Mai multe detalii: http://www.edituraherald.ro/2013_gonsar_rinpoche.asp

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1517

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4007 zile, 08 Apr. 2013

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .