poze descoperind pacea in mijlocul campului de lupta bhagavad gita
poze descoperind pacea in mijlocul campului de lupta bhagavad gita poze descoperind pacea in mijlocul campului de lupta bhagavad gita

Descoperind Pacea in mijlocul campului de lupta - Bhagavad Gita

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 17 Iulie 2013 19:00 - Duminică 21 Iulie 2013
LIBRĂRIA BASTILIA - Piața Romană nr. 5

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 0/100

Asociatia Vedic Dharma in parteneriat cu Editura Herald si Libraria Bastilia te invita la o discutie despre „BHAGAVAD GITA”

Te invitam miercuri seara, 17 iulie, ora 19:00 in spatiul primitor al librariei Bastilia din Piata Romana, pentru a explora invataturile centrale din „Bhagavad Gita”.


In cadrul acestei intalniri, impreuna cu Yogeshvar, maestru traditional de Vedanta din sudul Indiei, vom discuta despre metodologia corecta de predare si modalitatile de intelegere a textului, in linia pricipiilor filosofiei Advaita a lui Shankaracharya.

Expunerile vor fi insotite si de cateva momente de lectura din paginile cartii, un moment prielnic de apropiere de spiritul hindus si invataturile sale.


In continuarea evenimentului va fi organizata o scurta sesiune de intrebari si raspunsuri.

Invitati:
Yogeshvar Karthik, maestru traditional de Vedanta
Victoria Gall, Asociatia Vedic Dharma
Prof. Teodoru Ghiondea, reprezentant Editura Herald
Moderator: Vlad Doroican, PR Editura Herald


Yogeshvar Karthik este originar din Sudul Indiei, provincia Chennai. El faciliteaza transmiterea invataturii traditionale a Indiei in acord cu traditia vedantina a lui Shankara. Experienta lui in facilitarea de programe, seminarii si intalniri pe teme spirituale acopera o arie larga de auditoriu, persoane care sunt in cautarea drumului personal in viata, inclusiv tineri, profesori, consultanti de business, producatori de film, asistenti sociali, judecatori etc. In Romania, Yogeshvar sustine clase saptamanale de Yoga si Vedanta si a sustinut deja o serie de conferinte, programe corporatiste, seminarii, workshop-uri la Casa Satya, Seeds for Hapiness, Serendipity, inclusiv in cadrul festivalului Namaste India. Detalii despre programe aflati pe www.yogeshvar.ro

Bhagavad Gita dezvaluie libertatea eterna ca fiind adevarata ta natura si iti arata calea libertatii in actiune. Actiunea inteligenta este cheia ce iti deschide inima catre deplina libertate interioara. Bhagavad Gita este una dintre cele trei scripturi principale din intelepciunea hindusa, numita Shastra. Shastra este corpul sistematic de cunoastere care descrie adevarata natura a realitatii si ne ghideaza spre moduri de a trai in armonie cu aceasta. Precum fizica si matematica, shastra necesita studiu sistematic, in concordanta cu o metodologie de predare potrivita, sub indrumarea unui profesor calificat.


„Bhagavad-Gita reprezinta cea mai cuprinzatoare sinteza a spiritualitatii indiene, in care sunt asimilate teze foarte diferite, cum ar fi transcendentalismul monist upanisadic (preluat ulterior de Vedanta), dualismul Samkya, teismul de tip devotional si tehnicile spirituale yoga; intregul poem apare ca un amestec antinomic de reprezentari arhaice, uneori naive, si de rafinate solutii in problema optiunii si a libertatii. Dincolo de continutul sau filosofic, poemul este incarcat de o maretie si o fascinatie ce tin de esenta sa dramatica. ” - Sergiu Al-George

Participarea este libera.
Iti multumim si te asteptam cu interes!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/139256759613375/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 989

Eveniment postat de organizator

editura herald

Adaugat in urma cu 3930 zile, 16 Iul. 2013

Adaugat de Editura Herald

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .