poze atelier de comunicare prin metoda espere relatia adult copil de la haos la armonie
poze atelier de comunicare prin metoda espere relatia adult copil de la haos la armonie poze atelier de comunicare prin metoda espere relatia adult copil de la haos la armonie

Atelier de Comunicare prin Metoda ESPERE® Relaţia adult – copil: De la haos la armonie

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 27 Octombrie 2012 09:00 - Duminică 28 Octombrie 2012
Uzinexport Business Center, Bv. Iancu de Hunedoara 8, Sect. 1 - Sala Agat

Categorii: Conferinte si Seminarii , Jocuri si Concursuri , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/70

Atelier de Comunicare prin Metoda ESPERE® Relaţia adult – copil: De la haos la armonie

București, 27 şi 28 octombrie 2012, orele 09.00 – 18.00

Centrul de Dezvoltare Personală AMANESER (România), cu sprijinul deosebit al lui Jacques Salomé, creatorul metodei ESPERE® și în parteneriat cu Centrul ADRES (Franţa), organizează în 27 şi 28 octombrie 2012 Atelierul de Comunicare prin Metoda ESPERE® Relaţia adult – copil: de la haos la armonie.
Atelierul se adresează părinţilor, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor şcolari, asistenţilor sociali, tuturor categoriilor profesionale care interacţionează cu copii şi persoanelor interesate în mod direct de îmbunătăţirea relaţiei adult-copil.
Programul va fi susținut de Aleth Naquet, psiholog clinician, formată în Metoda ESPERE® de către Jacques Salomé. Din 1996, este formator şi moderator în relaţiile umane în cadrul centrului ADRES, fondat de ea în Paris. Până în luna mai 2009 a fost preşedintele Institutului ESPERE, garantul metodei. Aleth Naquet este, de asemenea, practiciană şi formatoare TIPI (Tehnica de identificare senzorială a fricilor inconştiente) şi practiciană EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).
Într-o manieră dinamică şi vie, atelierul permite celor care nu cunosc Metoda ESPERE® să o descopere într-un timp scurt, lucrând pornind de la întrebari și cereri concrete, din viața de zi cu zi.
„În cadrul atelierelor mele propun învățarea meseriei de părinte, care este foarte importantă. În mod special, de a învăța să diferențiezi două dimensiuni relaționale la tine, ca și părinte: dimensiunea Mămică / Tătic, care dă și primeste, spune „Da”, și dimensiunea Mamă / Tată, care cere și refuză, frustrează, spune „Nu”. Aceste două dimensiuni relaționale sunt necesare pentru a crește un copil. Este rolul tău să spui „Da” nevoilor copilului și să diferențiezi nevoile de dorințele copiilor; și, de asemenea, de a nu împlini dorințele copilului în locul lui”, declară Aleth Naquet, formator în Metoda ESPERE®, Directorul Centrului Adres Paris
Obiectivul atelierului este acela de descoperi și de a pune în practică noi moduri de comunicare şi poziţionare faţă de copiii de toate vârstele (de la nou-născuţi la adolescenţi) şi de a construi cu ei relaţii vii şi armonioase, care să le permită să se dezvolte mai bine, să-şi îmbunătăţească viaţa în familie şi societate.
Participanții vor primi o Atestare internaţională eliberată de Centrul ADRES – instituţia din Franţa abilitată de Institutul ESPERE să deruleze în România programele de formare în Metoda ESPERE® în colaborare cu Centrul AMANESER – organizatorul din România.
La sfârșitul celor două zile, participanții vor putea să conştientizeze şi să transforme mesajele anti-relaţionale în mesaje relaţionale, să se poziţioneze corect faţă de copii, să propună relaţii de confruntare, înlocuind astfel conflictele, să construiască o relaţie bazata pe autoritate, să propună copiilor care îi înconjoară o comunicare vie şi armonioasă.
„De 11 ani am ocazia să văd cu ochii mei cum oameni obişnuiţi, ca mine şi ca tine, au înţeles şi mai apoi au îndrăgit metoda ESPERE®. Am văzut cum practicarea comunicării relaţionale în viaţa de zi cu zi a adus cu sine schimbări bune in viaţa lor, le-a readus zâmbetul pe buze, i-a ajutat să aiba relatii mai vii, mai sanatoase, mai creative” – Claudia Jimeno, Director Centrul AmaneSer
Costul acestui atelier este de 190 Euro de persoană, iar această taxă include: participarea la program, suportul de curs, traducere (română – franceză, franceză – română) pe durata întregului program și 2 pauze de cafea.


Atelierul va aborda următoarele teme:
• Echilibrarea funcţiilor parentale – mamă - mămică, tată - tătic;
• Transformarea mesajelor toxice, anti-relaţionale în cadrul comunicării adult-copil;
• Reguli de igienă relaţională;
• Cele patru nivele de comunicare;
• Deprinderea modului în care sa asculţi un copil şi un adolescent;
• Bolile copiilor, comportamentele atipice şi limbajele corpului;
• Diferenţierea dintre nevoile şi dorinţele copiilor;
• A şti să ceri, să dai, să primeşti şi să refuzi în mod relaţional.

Pentru mai multe detalii și înscrieri:
www.amaneser.ro
e-mail: amaneser@amaneser.ro
Tel: 021/327.54.45 / 0723.396.368

*****
Despre Espere®
Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării elaborată de psihosociologul și scriitorul francez Jacques Salomé. Ea este utilizată de peste 30 de ani ca instrument practic de comunicare și relaționare interpersonală. Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării, nu este terapie, însă poate avea efect terapeutic.
Obiectivul Metodei ESPERE® este acela de a sprijini “dezvoltarea unui alt mod de a relaționa cu oamenii, cu viața, în armonie cu aspirațiile noastre cele mai profunde: bunăstarea, pacea, avântul, conviețuirea ș dragostea” (Jacques Salomé).
Poți aplica Metoda ESPERE® în fiecare dintre câmpurile relaționale: relația cu sinele, relația de cuplu, relația adult – copil, relațiile profesionale, relațiile cu cei apropiați, relațiile profesionale, în educație, în ascultarea limbajelor corpului etc.
Metoda de comunicare ESPERE® este prezentă în România prin efortul comun al Centrului de Dezvoltare Personală AMANESER (România) și al Centrului ADRES (Franța), cu sprijinul deosebit al d-lui Jacques Salomé, creatorul Metodei ESPERE®.

Despre AmaneSer
Centrul AmaneSer este locul în care îți poți descoperi pasiunile și resursele interioare, un loc în care ai voie să fii tu însuți, unde poți explora și unde vei gasi sprijin pentru a-ți schimba viata în direcția pe care ți-o dorești.
Avantajul esențial al metodelor pe care Centrul le folosește este faptul că sunt practice, eficiente și ușor de aplicat. Toate atelierele și consultațiile pornesc de la întrebări și cereri concrete, legate de schimbarile pe care vrei să le produci în viața ta.
AmaneSer aplică tehnici unice în România, eficace și testate, accesibile oricărei persoane, adult sau copil, instrumente valoroase pentru a-ți clădi propria fericire.

Mai multe detalii: http://www.amaneser.ro/uploads/files/oferta%20relatia%20adult%20copil%20open%20octombrie%202012(2).pdf

Pret bilet: 870 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1417
o z

Adaugat in urma cu 4204 zile, 16 Oct. 2012

Adaugat de O&Z

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .